Calatorii

Brașovul, orașul plin de culoare

brasov 3 brasov 4 brasov 5 brasov

Foto: Simona Rădulescu

De la prima clipa in care pasesti in Brasov te simti ca si cum ai vizita unul din cele mai frumoase orase cosmopolite europene. Fiecare colt este plin de culoare, de terase cochete, de cladiri vechi ce ne prezinta o privire in trecutul glorios al arhitecturii noastre.

Strazi curate in care fiecare coltisor este amenajat intr-un mod unic, strazi pline de zambete si
oameni frumosi, foarte multi straini pe care, atunci cand treci pe langa ei, ii auzi cat de entuziasmati isi impartasesc impresiile despre acest oras minunat.

Traditie, istorie, culoare, voie buna, senzatia ca este un oras viu care “respira” prin fiecare por. In ultimii ani s-a schimbat foarte mult Brasovul, fiecare intalnire cu orasul este surprinzatoare, te simti ”strain” in tara ta, descoperi emotii noi si esti incantat de oameni.

Iubesc aceasta noua tendinta, pe care tindem sa o adoptam din ce in ce mai des, imi place ca oamenii au inceput sa fie dezinvolti, sa impartaseasca idei, zambete, bunatate si voie buna.

Stam la o masuta in Piata Sfatului unde este amplasata o scena care este inconjurata de oameni care celebreaza aniversarea a 15 ani de activitate a unei firme din orasul de la poalele Tampei.

Este o revolutie a oamenilor, o revolutie a fericirii in care am inceput sa traim frumos si natural. Cativa stropi fugari de ploaie au avut rolul de a testa pasiunea si curajul oamenilor din Piata Sfatului, insa, cu toate ca stropii erau racorosi, oamenii au ramas fideli scenei. Cantau si dansau impreuna cu cei de pe scena. Aceasta imagine e una de poveste, pentru ca, in defintiv, acest peisaj reflecta o
lectie de viata, trebuie sa avem puterea de a dansa si de a zambi in mijlocul furtunii.

Simona Rădulescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *