VEDETE

Cele 10 “pacate” pentru care Cristian Pomohaci risca sa fie dat afara din biserică!

Cristian Pomohaci risca excluderea din biserica si chiar consecinte penale in cazul in care se va dovedi ca a incercat sa corupa sexual un minor. Preotul-cantaret nu este insa la prima abatere.

 1. A invitat un pastor al Bisericii Evanghelice, Vladimir Pustan, la Biserica din Mosuni, alaturi de care a tinut o slujba. Gestul poate fi considerat o erezie.

2. A folosit simboluri ale Bisericii Ortodoxe in concertele sale, pentru care a incasat onorarii (cruci, haine preotesti, icoane). BOR detine monopolul pe activitatile comerciale cu produsele bisericii.

3. Are un apetit urias pentru aparitiile la televiziune. Intr-un show tv, i-a atras atentia Biancai Dragusanu ca poarta un decolteu prea generos. In mod obisnuit, preotii nu discuta cu presa astfel de subiecte sau o fac prin intermediul Biroului de presa al Patriarhiei.

4. A mers la priveghiul Ilenei Ciuculete, si-a facut selfie alaturi de corpul neinsufletit al interpretei si a postat imaginile pe Facebook. Dupa ce a iesit un scandal urias, Pomohaci a sters postarile.

5. A divortat de „preoteasa” lui, iar la divort s-a lasat cu scandal. Acest lucru este interzis de canoanele bisericesti. In schimb, a adoptat patru copii cu varste ciprinse intre 13 si 26 de ani.

6. A fost pus sa aleaga intre showbiz si viata preoteasca. Pentru a avea timp de reculegere, a fost trimis „in exil” la o manastore din Alba. Dupa ce s-a intors, a urcat din nou pe scena.

7. Face exorcizari si vindecari. Un reportaj realizat de Pro TV in urma cu cativa ani, cu camera ascunsa, il arata pe Pomohaci realizand „minuni” cu ajutorul credintei.

8. Si-a facut adevarati adepti, care il urmeaza pana in panzele albe. De cativa ani, Pomohaci are 20-30 de „discipoli” care locuiesc in cladirile de langa biserica, care au grija de gospodarie si care il divinizeaza pe preot. „Sotia mea il vede ca pe Iisus Hristos pe pamant, ii pune poza la cap”, spunea un barbat in reportajul realizat de Pro TV. 

9. Detine o avere considerabila. A investit cateva sute de mii de euro in apartamente la Cluj. Averea a facut-o, insa, si din muzica. Bogatia nu este un lucru neobisnuit in randul ortodocsilor romani, insa atunci cand e vorba despre un simplu preot de tara, lucrurile se schimba.

10. A trecut de prea multe ori peste avertismentele date de superiorii lui ierarhici. IPS Irineu Bistriteanul, Arhiepiscopul Albei-Iulia a declarat ca are probleme cu Pomohaci de peste patru ani. „El are foarte multe abateri si, desi a promis ca se indreapta, nu s-a tinut de cuvant”, a spus Irineu.

sursa: wowbiz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *