Uncategorized

Kanal D, in straie de sarbatoare, de Centenar

„Neam Unit”, programul special de 1 decembrie, si Stirile Kanal D vor aduce in casele romanilor de pretutindeni emotia celei mai frumoase sarbatori nationale

De Centenar, Kanal D imbraca straie de sarbatoare si ii celebreaza pe romanii care au infaptuit si infaptuiesc Romania Mare prin dedicarea lor, sacrificiu si dorinta de a-si ajuta semenii.

Incepand de astazi, Stirile Kanal D vor spune in fiecare seara povestea unor oameni extraordinari, care s-au dedicat celor de langa ei. Preotul Iustin, de la Manastirea Bogdana (Radauti), care a adoptat 100 de copii, pe care ii creste si ii educa cu daruire si bucurie, Virgil Pasca, supranumit Ingerul oamenilor fara adapost, si Adelina Toncean, femeia care si-a dedicat viata copiilor bolnavi si abandonati de la spitalul Maria Curie, dezvoltand o intreaga retea de voluntariat, acestea sunt doar cateva exemple graitoare despre sufletul mare al romanilor.

In cadrul Stirilor pranzului Kanal D de 1 decembrie, reporterii se vor afla in mijlocul oamenilor, in Bucuresti, la parada militara dedicata acestei zile istorice, pentru a  transmite in direct emotiile romanilor care isi celebreaza Centenarul.

Povestile extraordinare spuse in cadrul principalului jurnal informativ al zilei in aceasta saptamana vor culmina, pe 1 decembrie, de la ora 14:00 cu un program special pentru o zi atat de importanta pentru natiunea romana – „Neam Unit”.

Parada militara dedicata Centenarului, va fi transmisa in direct de la Alba Iulia, iar in platou se vor afla Virgil Ciulin, cel care prezinta exemplar istoria intr-o maniera accesibila tinerilor, si Stefan Popescu, Doctor in Istoria Relatiilor Internationale, pentru a dezbate locul romanilor in lume si aspecte mai putin stiute publicului larg din istoria zbuciumata a Romaniei.

Continutul tuturor emisiunilor difuzate de 1 decembrie va fi adaptat insemnanatii uriase acestei zile de sarbatoare pentru romanii de pretutindeni. Telespectatorii vor putea urmati, de 1 decembrie,  „Chipurile Romaniei” (10:00), un episod emotionant din seria documentara despre Romania realizata de  Charlie Ottley,  „ROventura” (de la 13:00),  Cea de-a doua Gala „Puterea Dragostei” (15:30), „Exatlon” (19:45), si nu in ultimul rand, productia „Momentul Adevarului” (23:30), film regizat de Andrei Bleier, o reconstituire a zilelor dramatice care au precedat si consfintit Mare Unire de la 1918, impletita cu o poveste de dragoste ce reflecta angoasele, dar si frenezia acelei epoci.

Duminica, 2 decembrie, de la ora 13:00, va fi difuzat, in premiera, la Kanal D, a documentarul biografic „Destine”, ce spune povestea de succes a unei tinere de etnie roma, care a reusit exemplar in viata, in ciuda faptului ca destinul nu parea sa ii acorde vreo sansa. Productia a fost premiata la premiile internationale LAIFFA – Los Angeles Independent Film Festival Award 2018  pentru Best First Time Filmaker.

Campania „Femei de banconte”, care readuce in atentia romanilor meritele unor personalitati feminine remarcabile, continua la Kanal D zilele urmatoare. Initiata de Janina Nectara si sustinuta de vedetele Kanal D, campania  isi propune sa aseze figuri feminine importante pe bancote. Si-au sacrificat viata pentru semenii lor, au inspirat milioane de oameni si au contribuit decisiv la cladiea unei natiuni; este momentul ca meritele unor femei precum Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu, Maria Tanase, Iulia Hasdeu, Smaranda Braescu sau Haricleea Darclee sa fie inca o data recunoscute, sa le purtam cu noi pretutindeni, sa le vedem chipurile si pe banconte.

Va invitam sa fiti alaturi in continuare de vedetele Kanal D in campania nationala #FemeiPeBancnote! Semnati petitia si alegeti-va figurile feminine preferate accesand www.FemeiPeBancote.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *