Calatorii

Lacul Hillier, celebrul lac roz din Australia, o minune a naturii!

In Australia,  pe insulele Middle Island, care alcatuiesc arhipeleagul Recherche există unul dintre cele mai mari lacuri roz din lume.

Lacul are o lungime de aproimativ 600 de metri, si este inconjurat de o plaja de nisip si marginit de paduri de niaouli si eucalipt. Asta de jos, pentru ca privit de sus iti da senzatia unei uriase gume de mestecat!

Dacă te intrebi de ce are aceasta culoare. Chiar si specialistii nu au ajuns inca la un consens, banuindu-se ca rozul apei este dat de o vopsea produsa de Dunaliella salina si Halobacteria. O alta ipoteza este ca bacteriile halofilice de culoare rosie s-au fixat in crustele de sare, iar numarul lor fiind foarte mare apa a ajuns sa para de culoare roz.

Lacul Hillier este considerat una dintre minunile Australiei, alaturi de Uluru, „piatra sacra” , Marea Bariera de Corali sau Padurea de Eucalipt.

In total, in lume exista opt lacuri roz demne de notat, jumatate dintre acestea fiind în Australia: Lacul Retba (Senegal), Laguna Hutt (Australia), Lacul Roz (Australia), Lacul Hillier (Australia), Salina de Torrevieja (Spania), Dusty Lake Rose (Canada), Masazirgol (Azerbaidjan) si Quairading Pink Lake (Australia).

pink-lake-1

pink-lake-2

pink-lake-7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *