EVENIMENTLa ziVEDETE

Fuego şi Junii Sibiului au susținut un spectacol de zile mari în Piața Mare la Festivalul Cântecele Munților! Artistul și colegii lui au fost aplaudați de 30.000 de oameni la concertul extraordinar de vineri seară

Timp de cinci ore, vineri, în Piaţa Mare din Sibiu, Paul Surugiu alias Fuego a cântat în premieră, alături de “Junii Sibiului” şi invitaţii lor, la Festivalul Internaţional de Folclor “Cântecele Munţilor”. Artiştii invitaţi de Ansamblul Junii Sibiului şi Fuego pe scenă, au adunat aproape 30.000 de spectatori, care au aplaudat, au cântat şi s-au emoţionat până la lacrimi.

“5 ore de maraton live! Asta am făcut aseară la Sibiu, în Piața Mare, alături de Ansamblul Folclor Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului, de invitații noștri speciali, de minunata orchestră condusă de maestrul Cristian Obrejan, de Iuliana Tudor și de Silvia Macrea!”, a scris Fuego, pe pagina de Facebook, imediat după concert.

Paul Surugiu Fuego, adoră orașul Sibiu: “Un public de vis”

Paul Surugiu -Fuego a reuşit să le ofere o seară memorabilă spectatorilor aflați în Piața Mare din Sibi, în ciuda caniculei. Artistul a mărturisit că face faţă cu greu căldurii. Îndrăgitul interpret şi-a arătat dragostea faţă de publicul din Sibiu şi respectul faţă de coregrafa Silvia Macrea, dar și față de dansatorii de la Junii Sibiului.

“A fost greu, cald, complex, dar a fost o istorie frumoasă și mă simt minunat pentru că am putut arăta filonul meu autentic, am putut crea un show alături de un simbol al României, Junii Sibiului și am putut trăi un soi de emoții aparte, în fața unui public de vis, mii de oameni veniți să ne vadă și să ne aplaude și le mulțumesc pentru asta! Mulțumesc tuturor invitaților speciali, artiști de seamă, care m-au susținut și au crezut în ideea mea, mulțumesc colaboratorilor, mulțumesc Silviei Macrea pentru încredere și desigur, Iulianei Tudor pentru suport și prietenie! Cumva sub semnul acesta plec de la Sibiu, cel al prieteniei și al începutului unei colaborări de lungă durată! Am doar cuvinte de laudă pentru toată lumea și pentru mine chiar, pentru că am rezistat eroic și am putut duce la final un concept greu, dar plin de însemnătate!”, a mărturisit Fuego, după concert.

Omagiu pentru artiştii care au urcat la îngeri. Printre ei s-a numărat și Lucreţia Ciobanu

După ce a cântat muzică populară din toate zonele României, Fuego a realizat un moment artistic deosebit pe scena din Piaţa Mare. Artistul a adus un omagiu numelor mari din folclorul românesc, care au plecati dintre noi. Melodia interpretată de acesta a emoţionat extrem de mult spectatorii. Cea care a realizat coregrafia pentru această melodie este Alesea Sas, cunoscuta dansatoare din ansamblul Junilor, asistentă coregrafă a Silviei Macrea. Dansatoarele de la Junii Sibiului, îmbrăcate în negru, cu candele în mâini au adus şi ele un omagiu unei pleiade de artişti valoroşi, care nu mai sunt printre noi: Maria Butaciu, Lucreţia Ciobanu, Benone Sinulescu, Ion Dolănescu, Petrică Mâţu Stoian, Fraţii Petreuş, Dumitru Fărcaş, Drăgan Muntean, Petrică Moise, Maria Tănase, Ioana Radu, dar nu numai.

Junii Sibiului şi Ceata Junilor, model de eleganţă şi dansuri pe ritmuri de şlagăre şi muzică de petrecere

Dansatorii sibieni au impresionat publicul aflat în Piața Mare din Sibiu. Şlagărele şi muzica de petrecere prezentate de Fuego şi ceilalţi interpreţi, la finalul maratonului muzical de vineri seara, au adus pe scenă perechi de dansatori îmbrăcaţi elegant, care s-au mişcat cu graţie. Cele mai aplaudate melorii au fost cele ale regretaților Dan Spătaru şi Gică Petrescu, doi artişti foarte apreciaţi de Fuego.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *