Doina Panaete, fata care pictează pe pânză, pe haine, dar și pe frunze

Doina Panaete este o tânără talentată din Pitești, pasionată de pictură, poezie, design vestimentar și artă florală. A realizat creații inspirate din natură și muzică.

În 2014 a fost desemnată mireasa toamnei purtând o rochie realizată din flori și frunze naturale. Doina Panaete este o mare iubitoare de frumos. Prin arta ei, cu mâinile ei pricepute, pe lângă tablourile realizate de cu măiestrie, tânăra pictează pe haine, dar și pe frunz, scrie click.ro.

Îi place să decoreze diferite spații atunci când este solicitată. Realizează diverse decorațiuni, în această perioadă în special pentru sărbătorile de iarnă. 

Rochia cu boabe de porumb si spice de grau

Doina a absolvit Pedagogie Muzicală la Universitatea Spiru Haret București, iar înainte a urmat  Liceul de Artă Dinu Lipatti din Pitești și Școala populară de arte și meserii din Pitești, secția design vestimentar.

Doina Panaete picteaza si pe haine

Doina Panaete, talentată la creație, dar și la cântat

În paralel a luat lecții de canto cu Gina Pavel, sora lui Marcel Pavel. “Am absolvit Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, secția design vestimentar, și cu sora lui Marcel Pavel am făcut pregătire o bună perioadă de timp”, spune Doina.  

Doina a realizat o rochie de mireasa cu frunze albe din India

A realizat creații inspirate din natură și muzică. În 2014 a fost desemnată mireasa toamnei, purtând o rochie realizată din flori și frunze naturale speciale, comandate din țara lor de origine, India. Rochia a fost desemnată Mireasa toamnei în cadrul Festivalului de modă Culorile Toamnei 2014.

În 2018, Doina Panaete a prezentat o creație cu totul spectaculoasă: o rochie albă, din voal, care și-a schimbat culoarea în roșu, în momentul în care a luat un trandafir în mână, datorită ledurilor ascunse în material. article imgRochia specială creată de Doina Panaete. / Foto: arhivă personală

Defilarea a fost gândită ca o declarație de dragoste pentru modă. În colecție au fost și creații din boabe de cafea, pene de păun, frunze naturale, jeleuri, boabe de porumb și spice de grâu. 

Pentru munca depusă, Doina Panaete a primit de-a lungul timpului numeroase aprecieri și distincții. Ea a scris și o carte de poezii, intitulată “Prin labirintul vieții”, iar acum lucrează la al doilea volum.

“‘Prin labirintul vieții’ se numește cartea, iar artistul Carla’s Dreams este prima persoană care a primit volumul de la mine. Cea mai valoroasă diplomă pentru mine este Promovarea Păcii cu ajutorul artelor, unde am avut ca temă înțelegere între toate țările. La renumitul eveniment de la Pitești, intitulat Simfonia Lalelelor, am transpus poezia în expoziție”

Pictura pe frunze pentru ii populare

Din decor nu au lipsit crenguța de măslin și porumbelul, simbolul păcii, dar și globul pământesc, reprezentând înțelegerea între toate țările. În interiorul piramidei era o lalea pe care scria “Împreună să construim cărămidă cu cărămidă  piramida și lumina înțelepciunii. La orice nivel noi ne-am afla, limba comună să fie pacea.”, ne-a mărturisit Doina Panaete.   article img

Doina Panaete și Cătălin Botezatu / Foto: arhivă personală

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *