VEDETE

MEGA SCANDAL IN SHOWBIZ! Un producator roman il acuza pe J Balvin ca i-a plagiat piesa – “Piesa mea este inregistratata, de anul trecut, si este 1 la 1 cu ‘Machika'”

Un nou scandal zguduie piata muzicala, nu doar de la noi, dar se pare ca si la nivel international. Bogdan Tommo, producator muzical roman, a descoperit ca insusi marele J Balvin i-a plagiat piesa “Machina”, pe care a lansat-o sub numele de “Machika”, superhit la ora actuala, cu aproape 70 de milioane view-uri pe Youtube. Daca ascultam ambele variante, postate chiar de cel care detine casa de productie TommoProduction, observam ca variantele sunt 1 la 1, inca de la primele acorduri. Singurul aspect intre cele doua melodii este acela ca “Machika” are 5 semitonuri mai jos fata de “Machina”, piesa interpretata de artista romanca, Seeya.

Mai mult de atat, piesa “originala” a fost inregistratata inca de anul trecut, dupa cum declara Bogdan Tommo – “Am constatat, cu stupoare as putea spune, ca tocmai J Balvin mi-a plagiat o productie muzicala. Este vorba de ceea ce canta el, acum, ‘Machika’, care, de fapt, este 1 la 1 cu piesa artistei mele, Seeya, ‘Machina’. Pentru ca aveam o intelegere/colaborare, in derulare, cu un producator si artist american, a trebuit sa trimit, dupa cum este si normal, piesa ‘Machina’, catre America, pentru a se inregistra vocile. Mai mult de atat, am si filmat un videoclip, la aceasta melodie, in iulie 2017, in Azerbaijan, cu Seeya, pe care urma sa-l lansam dupa ce primeam si varianta din Statele Unite ale Americii. Insa, iata ca, altul mi-a luat-o inainte, dar fara acordul meu. Am apelat la avocatii si colaboratorii mei din strainatate, pentru a demara procedurile legale, cu privire la aceasta grava incalcare a drepturilor mele de productie. Repet, toate drepturile apartin TommoProduction, inregistrate si rezervate noua.”
Seeya este o tanara de 21 ani, din Focsani, stabilita in Bucuresti, cooptata de echipa TommoProduction, atat ca artist cat si in calitate de compozitor in studio.
Primul ei single, “Chocolata – Papito”, a reusit sa adune zeci de milioane de vizualizari pe Youtube si sa fie licentiat in Europa. Piesa a devenit, in scurt timp, fredonat de foarte multa lume si sa provoace o adevarata isterie in randul ascultatorilor, prin refrenul usor de fredonat, aproape frenetic, succes culminat cu turnee in mai toata lumea, dar si o cantare alaturi de Rihanna, in vara anului trecut.
De curand, a circulat, pe net, si faptul ca Maluma a copiat piesa “Corazon” de la “Sarut femeia mana ta”, interpretata de Fuego. 
Ce zici, seamana izbitor J Balvin – Machika cu Seeya – Machina? 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *