EVENIMENT

Bake a Coffee, locul unde te poți bucura de o cafea de specialitate alături de un dulce homemade

Dacă vrei să te bucuri de aroma unei cafele de specialitate și de un desert făcut in fiecare dimineață din ingrediente proaspete, atunci trebuie să ajungi la Bake a Coffee, pe strada Polonă nr. 90. Bake a Coffee s-a născut din dragoste pentru aroma desăvârșită a cafelei proaspăt prăjită și pentru deserturile făcute ca acasă, fără consevanți, coloranți sau congelare.

În spatele conceptului Bake a Coffee sunt doi soți, Alina și Adrian Grama, pasionați de cafea, dulciuri și mâncare sănătoasă. Adrian este barista, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, cursuri și specializări în străinătate. Alina este jurnalist, specialist în PR și comunicare. Amândoi și-au dorit să creeze un coffee shop care să-i reprezinte în totalitate: cald, primitor și cu multă energie pozitivă, totul într-un decor scandinav pe care arhitecta Adela Toma, ALT Design Studio, l-a integrat perfect.

“Eu și soția mea suntem mari iubitori de cafea de specialitate și dulciuri. Știm toate coffee shop-urile din București, suntem clienți fideli, iar când plecăm în city break-uri cafenele sunt pe lista <must go>. Bine, trebuie să recunosc, la mine e și defect profesional, lucrez de ani de zile în domeniu și e normal să testez mereu, să știu ce e nou în piața, să văd ce lipsește și care sunt cerințele publicului. Așa am realizat că cele mai multe cafenele care au cafea de specialitate nu au și dulciuri homemade.. Din lipsă de spațiu, de personal, de logistică, cei mai mulți aleg să le ofere clienților unu-două sortimente de dulciuri pe care și le procură de le diverși producători. Ne-am dorit un coffee shop în care clientul să se poată bucura, pe lângă cafeaua de specialitate, și de o tartă proaspăt scoasă din cuptor sau de o prăjitură delicioasă fără conservați, coloranți sau ingrediente congelate”, povestește  Adrian Grama, co-owner Bake a Coffee..
De ce cafea de specialitate?
“O cafea de specialitate îți spune o poveste. Atunci când o bei poți afla de la barista din ce țară provine, ce arome și note are, când și cum a fost culeasă, metoda de prelucrare, cum și când a fost măcinată. Practic, tu poți să știi totul despre băutura din ceașca ta. Unde mai pui, că o astfel de cafea are foarte multe beneficii: îmbunătățește funcțiile creierului, arde grăsimile, îmbunătățește performanțele fizice, e bogată în nutrienți și antioxidanți. Însă, toate acestea sunt valabile dacă beți cafeaua fără zahăr. Chiar vă sfătuiesc să încercați să beți cafeaua de specialitate fără zahăr. Veți simți mult mai bine aroma și gustul special,” spune Adrian Grama, co-owner Bake a Coffee.
Tot de la Bake a Coffee poți să comanzi tarte sărate sau dulci, checuri cu fructe, biscuiți cu ciocolata, quiche-uri cu branză de capră ori de câte ori ai un eveniment important în viața ta și vrei să-ți răsfeți colegii de birou sau rudele.
Dacă vreți să vedeți ce dulciuri pregătesc zi de zi membrii echipei Bake a Coffee îi puteți urmări pe pagina lor de Facebook (https://www.facebook.com/bakeacoffee/?ref=br_rs) și pe Instagram  (https://www.instagram.com/bake_a_coffee/?hl=ro)
Credit foto: Marius Dragne Photographer
cafea r prajitura r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *