Președintele Klaus Iohannis, primit impecabil la Ambasada României din Washington D.C

 johannis i sotia

În cadrul unei recepții organizate la ambasada României la Washington D C, Klaus Iohannis, cel de-al patrulea președinte al României după 1989, s-a întâlnit cu comunitatea româno-americană din Statele Unite ale Americii.
La recepția unde președintele Klaus Iohannis a primit “Medalia de Onoare” din partea Comunității Evreiești din Statele Unite, a fost prezentă și scriitoarea română Ioana Lee, model și personalitate marcantă în lumea diplomatică din Washington D.C. 
În interviurile acordate posturilor românești de televiziune, Ioana Lee a lăudat activitatea Ambasadei României la Washington D.C. “Vreau să felicit încă o dată actualul personal diplomatic al Ambasadei Române la Washington pentru munca și dedicarea lor asiduă. Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a reușit să obțină încrederea și susținerea liderilor politici și oamenilor influenți din Washington și din Statele Unite ale Americii. Domnul ambasador George Maior a adus României la Washington un prestigiu de neegalat în ultimii zeci de ani. Integritatea și experiența lui au pus România, în sfârșit, pe harta cercurilor de putere din Washington. Născută și crescută în România, dar în ultimii 13 ani ca cetățean în Washington D.C., simt impactul imediat al răspunsului Washingtonian la moștenirea mea. Sunt încântată că nu mai sunt în situația de a explica americanilor și altora ce și unde este România. Și, mai important, nu mai trebuie să explic cine sunt românii. Puterea diplomaților români este clar demonstrată de ambasadorul George Maior și de capacitatea echipei sale de a organiza o astfel de întâlnire între președinții Klaus Iohannis și Donald Trump”, a arătat Ioana Lee. 
Pentru prima dată, un președinte român a fost invitat la Casa Albă de omologul său american în timpul primului an al mandatului acestuia de presședinte al Statelor Unite ale Americii. De asemenea, până în acest moment, Klaus Iohannis este al cincilea șef de sat pe care președintele Donald Trump l-a invitat la Casa Albă, iar România este singura singura țară din estul și centrul europei care a obținut acest privilegiu. 
sua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *