EVENIMENT

Ioan Isaiu, Elvira Deatcu, Vlad Miriță, Bogdan Jianu si multi alti actori cunoscuti fac parte din distributia spectacolului grandios Dracula – Coroana

Show-ul a fi pus in scena  in perioada 16-18 iunie la Targoviste! Bogdan Jianu joaca rolul lui Dracula, iar regia si scenariul ii apartin!  

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Medieval Dracula, se va desfășura la Târgoviște, în Cetatea celor 33 de Voievozi, în perioada 16 – 18 iunie 2017. Data nu este întâmplător aleasă, evenimentul desfășurându-se în fiecare an în preajma zilelor de 16 – 17 iunie, când la Târgoviște a avut loc celebrul ATAC DE NOAPTE, condus de marele voievod Vlad Țepeș – Drăculea împotriva lui Mahomed al II-lea, Cuceritorul. Ca în fiecare an, evenimentul oferă mai multe atracții tematice, pentru iubitorii acestui gen de festival, însă la Târgoviște, de fiecare dată vor găsi momente istorice reevocate cu spectaculozitate. Anvergura unui spectacol de reevocare istorică, nu este neglijată la Festivalul Medieval de la Târgoviște.

Și anul acesta, Asociația Culturală Lupii Albi va pune în scenă un spectacol grandios – DRACULA – COROANA, cu reevocarea mai multor momente din viata voievodul. Scenariul de anul acesta, al patrulea dintre cele prezentate pana acum la Targoviste, îi aduce în prim plan și pe mai tinerii contemporani ai voievodului valah și anume Ștefan cel Mare și Matei Corvin, acestia interactionand cu Vlad Dracula în scene bine documentate și scrise de regizorul Bogdan Jianu, cel care și interpretează rolul lui Dracula. Din distribuție mai fac parte Ioan Isaiu, Elvira Deatcu, Vlad Miriță, Dan Ionescu, Liviu Cheloiu, Antonia Ionescu, Ioana Farcaș etc. Spectacolul cuprinde lupte cu cai, efecte speciale, cascadorii și multe dialoguri interactive. 

Pe lângă spectacolul, ce va avea loc în data de 19 iunie, începând cu ora 21.30, organizatorii au mai pregătit și alte momente, menite să țină publicul în Curtea Domnească de la Târgoviște cât mai multe ore. Astfel în seara de 16 iunie, după deschiderea oficială a festivalului, Trupele Cobzality și Crispus, alături de Orchestra Simfonică Muntenia, vor pune în scenă un spectacol indedit de muzică și foc întitulat sugestiv – Dansul Zmeilor, iar ziua de 18 se va închide cu un spectaculos concert de muzică folk, ce îi va aduce pe scena de la poalele Turnului Chindia pe Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Krypton și mulți altii. De-a lungul celor trei zile, spectatorii vor putea participa la ateliere de călărie, mânuirea sabiei, tras cu arcul, dans medieval, vor asculta povești istorice la foc de tabără, vor admira îndemânarea meșterilor, fierar, olar, pielar, vor asculta trupa TRUVERII cu muzică medievală, vor urmări spectacole de teatru stradal, costumații medievale, jocuri medievale etc. Toate se vor întâmpla în minunatul cadru al Cetății Târgoviște, unde nu mai puțin de 33 de voievozi și-au lăsat amprenta. Evenimentul este organizat de Primaria Targoviste si Consilul Judetean Dambovita.

Imagini puteti vedea aici:

Juramantul lui Vlad Voda Dracula – Bogdan Jianu – Lupii Albi

LUPII ALBI – showreel

bogdan jianu r

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *