La zi

Ansamblul Poarta Dorului, condus de Ionela Bran, a participat la un Festival Internațional în Ucraina

ansamblu-3ansamblu-4

Cei mai tineri componenți ai ansamblului Poarta Dorului au revenit din vacanță, cu un important premiu internațional – locul secund la Festivalul Internațional din Dubno, Ucraina.

Ansamblul, condus de interpreta de muzică populară Ionela Bran, face parte din Asociația Națională de Folclor (AFN) și International Grup Folklor (IGF Union), al căror președinte este prof. Dr. Dorel Cosma.
Cele 7 perechi de dansatori, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, sunt cei mai tineri membri ai Ansamblului Poarta Dorului și au reprezentat România la festivalul concurs, unde au mai participat opt ansambluri folclorice din Bulgaria, Estonia, Polonia și Ucraina.
Copiii au fost supuși și unei probe de kaiac-canoe, unde au reușit un timp foarte bun, în ciuda faptului că mulți dintre competitorii lor aveau peste 14 ani.
În ziua dedicată României, în care concurenții au prezentat costumele, obiceiurile și tradițiile specifice, au fost aclamați de către membrii juriului și spectatori, când micuții au intonat imnul național, cu mâna dusă respectuos la piept.
Juriul, format din importanți oameni de cultură din Ucraina, a fost încântat de suita de dansuri din zona Bran, prezentată de echipa României. Cătălina Voinescu, în vârstă de 10 ani, a reușit să-i ridice la joc pe membrii juriului, atunci când a interpretat melodia  “Joacă-mă bădiță bine”.
Tinerii concurenți români au obținut locul secund, primul loc fiind ocupat de Polonia, iar cel de al treilea de Bulgaria.
Premiul a fost înmânat coordonatorului ansamblului, Ionela Bran, de către Primarul orașului Dubno.
Pe lângă designerul și interpreta de muzică populară Ionela Bran, delegația României a fost însoțită de instructorul Marian Olteanu și părinți ai copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *