Calatorii

Traversează semeţele culmi ale munţilor. Transalpina, drumul spectaculos dintre nori

transalpina 2 refacuta transalpina 3 refacuta transalpina 4 refacuta transalpina refacuta

Foto: revistavedetelor.ro

 

Transalpina (lat. ţara de dincolo de munţi) este cel mai înalt drum rutier din România, leaga Oltenia de Transilvania şi traversează Munţii Parang, fiind paralelă cu văile Oltului şi Jiului. Aici te aşteaptă un peisaj care îţi taie respiratia, într-o atmosferă de basm. Dar trebuie să ajungi până aici ca să înţelegi cât de spectaculos e drumul pe care călătoreşti printre nori, unde sigurul zgomot este vuietul vântului.

Dacă eşti în căutarea unei destinaţii în care vrei să te scapi de căldura dogoritoare, află că în luna lui cuptor aici te poţi răcori serios. Pentru că, în plină vară, aici temperaturile sunt de 10-12 grade. Iar dacă alegi Transalpina ca destinaţie de weekend, nu uita să vizitezi şi două pesteri celebre din această zonă: Peştera Muierii şi Polovragi.

Numită şi „Drumul Regelui”, Transalpina are o istorie îndelungată: a fost construită de romani în drumul lor spre cetatea Sarmisegetusa, a fost pavată cu piatră pe timpul domniei regelui Carol al II-lea, li a fost reabilitată de către nemţi în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Drumul traversează si mai multe oraşe, respectiv Sebes, Sugag, Obarsia Lotrului, Ranca si Novaci.

Vezi mai multe destinații de weekend din țară AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *