Stil de viata

5 alimente surprinzătoare pe care ar trebui să nu le consumi vara

andreea 3

Vara vine cu soare mult și dorință nebună de plajă, însă și cu o paletă largă de fructe și legume de care ne putem bucura. Totuși, există câteva alimente care ar trebui evitate în sezonul cald.

Citrice

Majoritatea citricelor se coc foarte bine în anotimpul rece, considerat chiar sezonul acestor fructe. În timpul verii, acestea nu au timp să capete gustul dulce, motiv pentru care nu se produce nici sucul dulce după care tânjim.

Ceai și cafea

Băuturile tale favorite pe care le consumi dimineața sunt și diuretice, ceea ce, probabil, știi foarte bine. Însă într-o zi caniculară de vară nu sunt o opțiune prea fericită pentru că te fac să mergi prea des la toaletă. Ceea ce înseamnă că, totodată, organismul tău elimină și apa și sărurile, lucru care duce la deshidratare.

Terci de ovăz

Carbohidrații complecși, cum ar fi ovăzul, orezul brun și cerealle integrale, în general, fac parte din aceeași categorie cu alimentele bogate în proteine. Cerealele sunt digerate mai greu de organism, proces pentru care corpul tău trebuie să ”lucreze” mai mult. Asta face ca temperatura să crească puțin, iar senzația de încălzire să se acutizeze.

Sparanghel

Saranghelul este o legumă care se face primăvara, de aceea este indicat să-l consumi exact în această perioadă. Vara, asparagusul nu mai are același gust intens și poate fi prea moale. Asta dacă nu cumperi marfă adusă din Mexis sau Peru.

 

SURSA: unica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *