Ce poti pati daca manaci des cartofi!
Ce se intampla daca mananci des cartofi! Sigur nu stiai asta!
Cercetatorii americani sugereaza ca inlocuirea unei portii pe zi de cartofi fierti, copti sau piure cu o portie de legume non-amidonoase este asociata cu un risc mai mic de a dezvolta hipertensiune.
Dupa luarea in considerare a mai multi factori de risc pentru hipertensiunea arteriala, cercetatorii au descoperit ca patru sau mai multe portii pe saptamana de cartofi a fost asociat cu un risc crescut de hipertensiune arteriala. Consumul mai mare de cartofi pai a fost, de asemenea, asociat cu un risc crescut de hipertensiune arteriala atat la femei cat si barbati. Si consumul de cartofi prajiti (crisps) a fost asociat cu un risc crescut.
Autorii subliniaza ca cartofii, in comparatie cu alte legume, au un indice glicemic ridicat, astfel incat poate declansa o crestere brusca a nivelului de zahar din sange.
sursa: kfetele.ro