La zi

Încep Zilele Braşovului – 2016! Vezi programul

brasovjuni2andreipaulfotprimariabrasov

Braşovul îmbracă din nou straie de sărbătoare cu ocazia Zilelor Braşovului, ediţia a XIII-a.

Sperăm să avem parte de zile cât mai frumoase, astfel încât braşovenii şi turiştii să participe la toate evenimentele din această perioadă. Am încercat să oferim un program cât mai variat, astfel încât să satisfacem toate gusturile. Eu cred că Zilele Braşovului înseamnă, în primul rând, o ocazie de reuni comunitatea şi, în al doilea rând, un prilej pentru noi toţi, localnici şi turişti, de a sărbători Braşovul, cel mai frumos oraş din România”, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov. 

În acest an, sărbătoarea oraşului le va oferi participanţilor evenimente pentru toate gusturile şi vârstele, de la muzică pop-rock la muzică populară, de la şlagărele anilor ’80 la hiturile de astăzi, însoţite de târgurile de meşteri populari, de hand made, de flori şi slow food, iar iubiorii de film vor putea urmări două producţii reprezentative pentru această artă: Vacanţă la Roma şi Marele Gatsby, într-un mediu neconvenţional, pe zidurile Cetăţuii. Duminică vom avea unul dintre cele mai importante şi reprezentative evenimente al Braşovului, coborârea Junilor în cetate.

Sărbătorile oraşului vor începe vineri dimineaţa cu deschiderea târgurilor: Târgul de flori, în Piaţa Sfatului, Târgul de produse hand-made, pe str. Politehnicii, Târgul meşterilor populari, pe aleea de la Parcul Titulescu şi Târgul slow-food, pe str. Michael Weiss.

Vineri va fi prima zi de concert, în Piaţa Sfatului. Începând cu ora 18.00, este programată Seara şlagărului românesc, iar pe scenă vor urca: Corina Chiriac, Adrian Daminescu, Luminiţa Anghel, Silvia Dumitrescu şi Gabriel Dorobanţu.

Tot vineri, de la ora 21.00, pe zidurile Cetăţuii, braşovenii şi turiştii se vor putea delecta cu un filme de referinţă pentru cinematografia internaţională, Vacanţă la Roma, cu Audrey Hepburn şi Gregory Peck.

Sâmbătă, la întâlnirea cu publicul vor veni F. Charm, What’s Up şi Vunk, de la ora 18.00, după ce în cursul dimineţii, începând cu ora 11.30, vom avea, tot în Piaţa Sfatului, muzică de fanfară.

De la ora 21.00, iubitorii de film sunt invitaţi să revadă Marele Gatsby, cu Leonardo DiCaprio, tot pe zidurile Cetăţuii.

Evenimentul cel mai aşteptat din Timpul Zilelor Braşovului, Parada Junilor, care va avea loc duminică, va începe de la ora 11.00 şi se va desfăşura pe traseul devenit deja tradiţional: Piaţa Unirii, str. C-tin Brâncoveanu, Str. G. Bariţiu, str. Mureşenilor, Bd. Eroilor, Str. Republicii, Piaţa Sfatului, Str. Apollonia Hirscher, str. Poarta Schei, str. Prundului, Piaţa Unirii, Pietrele lui Solomon.

Tot duminică, iubitorii de folclor vor avea ocazia să îşi asculte artiştii de muzică populară preferaţi în cadrul a două concerte folclorice: unul la Pietrele lui Solomon, începând cu ora 14.00, şi cel de al doilea în Piaţa Sfatului, începând cu ora 18.00.

 sursa: transilvanianews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *