Calatorii

SALINA TURDA, numărul unu în lume în topul celor mai frumoase locuri de sub pământ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jurnaliştii americani de la Business Insider au pus Salina Turda pe primul loc într-un Top 10 al celor mai frumoase locuri de sub pământ de vizitat (în engleză „10 Of The Coolest Underground Places In The World“).

În decembrie anul trecut, tot Business Insider plasa Salina Turda Durgău într-un alt clasament numit „25 de destinaţii incredibile de călătorie despre care nu ştiai că există”. Salina este înscrisă pe lista monumentelor istorice din judeţul Cluj, iar în 2012 a fost declarată proiectul turistic al anului. În cursul anului trecut, aproape 350.000 de turişti, români şi străini, au vizitat acest minunat obiectiv turistic.

(video realizat de Dan Popescu)

Jules Verne a înţeles foarte bine: poţi să călătoreşti în jurul Pământului în 80 de zile şi să faci 20.000 de leghe sub mări, dar poţi să ai parte de aventuri pe cinste în locuri aflate chiar sub picioarele tale”, scrie Business Insider.

„Mama Natură ştie bine ce face când dă viaţă unor atracţii superbe sub pământ“, şi-au început jurnaliştii prezentarea celor 10 obiective turistice din topul lor, în fruntea cărora se află Salina Turda. Despre salină, jurnaliştii scriu că exploatarea ei a început din secolul al XII-lea, iar sarea era scoasă cu mâna.

Salina a fost exploatată până în anul 1932, dar a fost redeschisă în 1992 în scop turistic si curativ. Acum Salina Turda este un muzeu al mineritului, dar şi un parc de distracţii cu panouri de baschet, cu piste de minigolf, cu o roată mare şi un lac subteran pentru plimbarea cu bărcuţele. Iată care sunt cele 10 obiective alese de Business Insider.

1. Salina Turda
2. Camera de magmă a vulcanului Thrihnukagigur din Islanda
3. Poço Encantado în Brazilia
4. Râul subteran Puerto Princesa din Filipine
5. Peştera de cristale din Mexic
6. Peşterele Waitomo din Noua Zeelandă
7. Buncărul Greenbrier din White Sulphur Springs
8. Biserica San Clemente şi Santa Maria della Concezione dei Cappuccini din Roma
9. Grădinile subterane din Fresno, California
10. Camerele cabinetului de război din Londra

sursa: voceatransilvaniei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *