EVENIMENTVEDETE

Medicul estetician Nemer Kamal: ”Efectuăm zilnic operații de lifting mamar”!

Chirurugia estetică între moft și necesitate! Când să apelăm la astfel de intervenții?

Unul dintre chirurgii esteticieni de top din Râmânia ne-a vorbit despre necesitatea intervențiilor estetice. Când să apeleze o femeie la o astfel de intervenție, dar mai ales de ce să opteze pentru un astfel de artificiu acolo unde natura, sau sportul nu poate repara, ne-a spus chirurgul estetician Nemer Kamal, de la clinica World Estetica.

Nemer Kamal

Când putem să ne punem implant mamar și care e vârsta limită?

Nemer Kamal: Nu avem o limitare din punct de vedere al vârstei pentru o astfel de intervenție, însă aș recomanda ca vârsta minimă de la care să se intervină cu modificări asupra aspectului fizic să fie 18 ani.

Cine poate sa apeleze la o astfel de intervenție? Există și excepții?

Nemer Kamal: Acesti tip de intervenție și anume augmentarea mamară, este destinată oricărei paciente, indiferent de aspectul inițial al sânilor, excepție făcând pacientele care au născut și care trebuie să aștepte minim 6 luni de la ultima alăptare.

Ce recomandați? Augmentarea cu proteză mamară sau cu umplere de grăsime? Ce avantaje și dezavantaje au una și cealaltă?

Nemer Kaml: Nu recomand sub nici o formă augmentarea mamară cu grăsime proprie, deoarece prin această procedură glanda mamară suferă traumatisme severe, iar ca și formă finală, după acest tip de augmentare cu grăsime proprie pot rămâne denivelări inestetice, de aceea optez întotdeauna pentru varianta de augmentare cu proteză mamară aceasta fiind plasată sub mușchiul pectoral mare ea nu afectează glanda mamară și menține un aspect rotund și ferm al sânului.

Dr. Nemer Kamal

Ce analize se fac înaintea unei astfel de proceduri?

Nemer Kamal: Este foarte simplu, avem nevoie numai de analizele uzuale de sânge și, bineînțeles ecografia mamară ne este necesară, având în vedere că orice femeie ar trebui să facă o astfel de verificare anual.

În ce caz ați refuzat paciente?

Nemer Kamal: Atunci când intervenția nu este necesară susțin menținerea unui aspect natural și sănătos al sânului pe un termen cât mai îndelungat, atunci când așteptările pacientei nu sunt realiste sau în anumite cazuri când pacienta a suferit anterior alte 3,4 intervenții la sân (dar să nu se înțeleagă că o pacientă care a suferit anterior intervenții nu se poate opera – sunt doar anumite cazuri) și bineînțeles când analizele nu indica parametri optimi unei intervenții chirurgicale.

Dacă o ecografie indica mici chisturi, operația se poate efectua?

Nemer Kamal: Nu este decizia mea dacă acea pacienta poate fi operată sau nu, decizia aparține medicului ecografist acesta indicând clar dacă acele chisturi pot fi excizate și nu prezintă pericol; dacă este necesară excizia acestora eu personal apelez la ajutorul colegilor de la chirigie generală formând o echipa mixtă pentru acea intervenție.

Lifting mamar, dr nemer kemal
Lifting mamar

Faceți foarte multe liftinguri mamare. Sportul nu ajută? Este imperios necesara operația în cazul unei ptoze?

Nemer Kamal: În ultima vreme fac foarte multe lifturi mamare, aproape zilnic efectuez câte o astfel de intervenție. Fluctuația în greutate și alăptatul afectează mult aspectul sânilor ceea ce duce la ptoza mamară de diferite grade care necesita lifting mamar cu sau fără implant mamar, din păcate sportul nu ajută suficient. Aș dori să reamintesc că implantul mamar nu face decât să augmenteze, să mărească un volum, acesta nu ajută la ridicare și de aceea este nevoie de liftingul mamar.

Aveți cazuri și transformări impresionante. Vin la dvs paciente cu bustul foarte lăsat sau mai deloc, și pleacă fericite a doua zi. Cum schimbă o astfel de interventie psihicul pacientei?

Nemer Kamal: Din punctul meu de vedere și din experință, este foarte important aspectul sânilor pentru o femeie, totodată fiind plăcut surprins la controalele post operatorii de schimbarea în bine a atitudinii și încrederea pe care o capătă pacientele operate.

Aveți foarte mult paciente din străinătate de ce aleg să se opereze aici?

Nemer Kamal: În primul rând rezultatele generează cereri de la pacientele din străinătate, social media având un rol important potențând vizibilitatea, însă foarte important este și costul acestor intervenții fiind încă puțin mai redus decât în alte țări.

Implanturi mamar cu silicon
Implanturi mamar cu silicon

Ce sfat le dați femeilor care își doresc să aibă sâni fermi și la bătrânețe?

Nemer Kamal: Sfatul meu nu poate fi altul decât să apeleze la chirurgul estetician și la bătrânețe, deoarece procesul de îmbătrânire al pielii și gravitația încă nu au fost combătute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *