DIN CULISELE EUROVISION. Cum au fost alese costumele artistilor

eurovision
Pe lângă spectacolul muzical, Eurovision a adus pe scena TVR ţinute elegante, coafuri sofisticate şi mult glamour. Stilista Rodica Puca, nume cunoscut în modă, este de mulţi ani consilierul vestimentar al vedetelor TVR, dar şi sfetnicul de încredere al concurenţilor Selecţiei Naţionale.

„Anul acesta, aproape toţi artiştii au schimbat câteva ţinute, iar mulţi dintre ei au colaborat cu case mari”, a dezvăluit stilista. Rodica Puca a estimat că s-au făcut investiţii mai mari pentru ca artiştii să arate bine pe scenă, mai ales că au fost lucrate costume speciale şi pentru artiştii din backing vocals, dansatorii şi trupă. „Dacă în anii trecuţi aveam trei, maxim patru concurenţi ce puneau accent pe vestimentaţie, sau coregrafie, anul acestă aproape toţi cei ce s-au înscris în Selecţia Naţională Eurovision România au fost bine pregătiţi la capitolul vestimentar, ţinând cont că au fost patru spectacole”, explică Rodica Puca.
Printre cele mai valoroase ţinute din finala Eurovision România s-a numărat cea a prezentatorului Dan Helciug, care a purtat un costum făcut la comandă. „Mi-au plăcut foarte mult costumele purtate de Echipa Naţională de Fotbal în Franţa şi când am fost solicitată să găsesc un costum pentru Dan Helciug, am ales să colaborez cu Ionuţ Marin, de la Viggo. Dan Helciug are 1,99 m şi este foarte activ.  Costumul prezentatorului a fost făcut pentru TVR şi e realizat pe comandă dintr-o ţesătură Dormeuil, aşa numita ţesătura a viitorului: 100% din lână şi cu o elasticitate naturală de până la 22%. Strălucitoare a fost şi Iuliana Tudor într-o ţinută Cristina Săvulescu. Coprezentatoarea Ioana Voicu a schimbat două ţinute semnate Norina ST,  iar rochia lungă sidef a fost favorita ei.
Când vine vorba de o consiliere vestimentară, Rodica Puca spune că stă de vorbă cu fiecare concurent în parte, mai ales că trebuie să se creeze o armonie între conceptul spectacolului, mesajul piesei, dar şi constituţia fiecărui artist. „Nu este suficient să primeşti hainele potrivite pentru scenă. Îţi trebuie atitudine când  le porţi şi trebuie să se potrivească cu mesajul pe care vrei să-l transmiţi”, mai spune consilierul vestimentar, care regretă că nu întotdeauna artiştii ţin cont de sfaturi.
Pe mâna stiliştilor personali au mers tinerii din trupa Maxim, care au probat mai multe costume, dar şi Xandra. O apariţie aparte a avut-o şi trupa Instinct, iar interpreţii melodiei „Petale” au folosit pe lângă haine şi body painting. Stilista lor, Iolanda, a venit special din Spania ca să-i ajute. Şi Ilinca Băcilă şi Alex Florea au schimbat nu mai puţin de 6-7 ţinute,până au fost convinşi că arată perfect.
Ana Mirică a avut parte de emoţii în ceea ce priveşte costumul de scenă, atât în semifinală cât şi în finală, deoarece rochile comandate au ajuns cu întârziere, iar pentru Tavi Colen şi Emma, costumele au dat adevărate palpitaţii. „Ţinuta purtată de Emma în finală, ar fi trebuit să fie purtată în semifinală, dar nu a ajuns la timp şi a trebuit să facem o altă alegere. Cu toate astea, artista a arătat foarte bine în salopeta cu paiete. Aseară, Emma a purtat un top de piele mov şi o fustă, în locul unor pantaloni scurţi. Lui Tavi i-am recomandat să se îmbrace în negru  pentru a-i avantaja constituţia”, a mai explicat consilierul vestimentar.
În semifinală Ramona Nera a uimit cu un body cu pietre aplicate, o colaborare între echipa TVR şi stiliştii artistei. Pentru finală însă, ea a renunţat la aspectul sexy şi a preferat compoziţia şi căldură oferită de o rochie albă, diafană.
Printre artiştii care au mers exclusiv pe mâna Rodicăi Puca se numără Eduard Santa şi trupa lui. Tinerii ce au intrat în concurs cu “Wild Child” au purtat costumele din colecţia Televiziunii Române. „Alături de întreaga echipă ne-am bucurăm că Eduard şi-a găsit şi o poreclă: „omul vulpiţă””, a spus consilierul.
Preocupat de imaginea lui este şi Mihai Trăistariu. „Atunci când participă la Eurovision, Mihai mă sună din timp şi are o mulţime de idei. Vrea să-şi facă ceva la păr, sau la sprânceană… În ultimii doi ani am colaborat foarte bine. El şi-a comandat hainele la Constanţa, dar mi-a arătat stofa şi i-am ales încălţămintea şi pantalonii. La final, venise cu doi nasturi cu pietre, pe care i-am recomandat să-i scoată şi m-a ascultat”, spune Rodica Puca.
În show-ul Cristinei Vasiu, băieţii din backing vocals au purtat ţinute alese de echipa TVR. „Cristina este creativă şi foarte bine îmbrăcată. Întotdeauna îşi alege designerii cu personalitate. Anul acesta, pentru spectacol a ales o pereche de pantofi cu lasere, creaţie Mihai Albu”, a mai explicat consilierul vestimentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings Stores