La zi

Minune! Șerpii Maicii Domnului au apărut, luni, la biserica din Kefalonia

An de an, în Postul Maicii Domnului și în ziua de 15 august, la biserica Langouvarda din localitatea grecească Markopoulo, are loc o minune. Mai mulți serpi neprimejdioși, mici apar în jurul bisericii și a clopotniței. Sunt însemnați cu o cruce albă pe cap și pe limbă și dispar după slujba săvârșită în ziua de Adormirea Maicii Domnului.

Vestea că la biserica Maicii Domnului din Markopoulo, o mică localitate de pe insula grecească Kefalonia, are loc o minune a făcut înconjurul lumii, iar credincioșii vin mereu s-o vadă.

Potrivit crestinortodox.ro, în fiecare an, în luna august, în Postul Adormirii Maicii Domnului, când creștinii prăznuiesc Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august), un număr însemnat de șerpi mici apar în jurul bisericii și a clopotniței din localitatea Markopoulo. În această perioadă, biserica închinată Maicii Domnului “Langouvarda” este luată cu asalt de o specie unică de șerpi (lungi de 60 de centimetri și însemnați cu o cruce albă pe cap și pe limbă), care aparțin clasei „telescopus fallaxspecies”, numită și „șarpele-pisică European”.

serpii maicii domnului minune kefalonia

Biserica se află în localitatea grecească Markopoulo

Șerpii Maicii Domnului intră în biserică în timpul slujbei, iar nu oricand, arătând o blândețe deosebită față de creștinii din interior. Imediat ce se termină slujba Sfintei Liturghii, șerpii devin oarecum agresivi, ei ieșind din biserică și întorcându-se în pustiul din zonă. Oricât ar fi căutați aceștia, ei nu vor putea fi găsiți, până anul următor.

Tradiția locală, spune că, în momentul în care mănăstirea a fost atacată de turci, cândva în anul 1705, maicile s-au rugat Maicii Domnului să le transforme în șerpi spre a nu fi luate prizoniere sau batjocorite. Rugăciunea acestora a fost ascultată, ele au fost transformate în șerpi, iar turcii s-au înfricoșat de vederea acestora.”

Există o emoție generală legată de apariția acestor șerpi, nu atât pentru vreun potențial pericol, cât pentru faptul că, dacă aceștia nu vor apărea în perioada amintită, ceva rău se va întâmpla în regiune. Astfel, în anii 1940 și 1953, când șerpii nu au fost prezenți la biserica din Markopoulo, au avut loc războaie și calamități naturale.

Din fericire, anul acesta șerpii s-au întors, iar Click! vă prezintă imagini cu aceștia.

sursa: click.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *