Religie

„Cea mai importantă legătură din viaţa noastră este legătura cu Dumnezeu”

Să ne ajute Dumnezeu să înţelegem din suferinţa şi răbdarea acestui slăbănog, care a aşteptat 38 de ani, că cea mai importantă legătură din viaţa noastră este legătura cu Dumnezeu şi prietenia cu El. Fericiţi sunt cei care caută această prietenie şi o dobândesc” a spus Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, credincioşilor prezenţi pe 22 mai 2016, la Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

Untitled_Panorama1

În Duminica a 4-a după Paşti (22 mai 2016), la Catedrala Patriarhală, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În vremea noastră Vitezda este Biserica pe care Mântuitorul Iisus Hristos a întemeiat-o

Făcând referire la pericopa evanghelică (vezi mai jos textul) din această duminică, a Vindecării slăbănogului de la Vitezda, în cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinţia Sa a arătat că Vitezda din zilele noastre este Biserica, locul unde primim vindecare sufletească şi trupească.

„În vremea noastră Vitezda, sau casa vindecării, casa milostivirii, este Biserica pe care Mântuitorul Iisus Hristos a întemeiat-o. Vă aduc aminte cuvintele unui sfânt părinte care spunea că Biserica nu este tribunal, ea nu judecă, ea vindecă de neputinţe pe toţi cei care vin la ea. În Biserică primim, în primul rând, iertarea păcatelor noastre. Toţi avem nevoie de iertarea de la Dumnezeu. Aici primim şi vindecarea sufletească şi pe cea trupească prin Sfintele Taine şi darul cel negrăit şi binecuvântarea lui Dumnezeu prin participarea la Sfânta Liturghie. Avem această Vitezda, acest loc al vindecării în Biserică, de aceea foarte mulţi oameni chiar aflaţi la capătul nădejdii după grele suferinţe au aflat vindecare în Biserică, mai ales în urma unor rugăciuni stăruitoare făcute cu credinţă în Dumnezeu, singurul care vindecă şi sufletele şi trupurile”, a spus Preasfinţia Sa.

Fără răbdare nimeni nu se poate mântui

Totodată, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a subliniat importanţa răbdării în dobândirea mântuirii şi a evidenţiat că răbdarea noastră trebuie să se termine la uşa mormântului.

„Avem multe de învăţat din Evanghelia de astăzi. Avem de învăţat că răbdarea nu trebuie să se sfârşească niciodată. Părintele Cleopa recomanda credincioşilor care veneau la el această virtute a răbdării şi repeta acest cuvânt de multe ori, uneori şi de câte 30 de ori, pentru a arăta că fără răbdare nimeni nu se poate mântui. Răbdarea cuiva trebuie să se termine la uşa mormântului. Până acolo trebuie să luptăm şi să avem această sfântă virtute pe care ne-o recomandă şi Evanghelia de astăzi”, a precizat Preasfinţitul Părinte Timotei.

Cea mai importantă legătură din viaţa noastră este legătura cu Dumnezeu

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a vorbit şi despre o mare problemă cu care se confruntă mulţi dintre semenii noştri, şi anume singurătatea.

„Singurătatea este una din marile probleme ale veacului în care trăim. Suntem, aşa cum adesea spunea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, o mulţime însingurată. Această mulţime însingurată are nevoie de iubirea lui Dumnezeu şi de atenţia noastră. Oricât de mică ar fi, atenţia noastră ar putea schimba lumea din jurul nostru, nu lumea întreagă, ci lumea din jurul nostru”, a spus Preasfinţia Sa.

Mai mult aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *