Religie

PS Timotei Prahoveanul: „Dumnezeu nu se ascunde numai în bisericile mici, este deopotrivă şi în bisericile mari. Este în mijlocul creaţiei Sale, în mijlocul satelor şi oraşelor”

timotei

În duminica a 4-a din Post, la Catedrala Patriarhală Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Cu acest prilej ierarhul a vorbit despre importanţa postului şi iertarea aproapelui.

„Postul de care amintea Evanghelia a fost măiestrit, tâlcuit de Sfântul Ioan Gură de Aur. Într-una din omiliile sale întreabă dacă omul posteşte. Arată-mi acest lucru prin fapte. Dacă întâlneşti pe cineva lipsit, îndestulează-l, dacă te întâlnești cu un dușman, împacă-te. Dacă te întâlnești cu un prieten cu renume, nu-l invidia. Este aceasta o cale a postului pe care o ocolim cu toții. Îndemnul Mântuitorului este de a ne apropia de El”.

Preasfinţia Sa a subliniat că Dumnezeu este prezent şi lucrător pretutindeni, atât în bisericile mici, cât şi în cele mari, şi de asemenea este în mijlocul creaţiei Sale.

„Dumnezeu este pretutindeni, în casa Lui, în biserica pe care El a întemeiat-o. Niciodată, Dumnezeu nu se ascunde numai în bisericile mici, este deopotrivă şi în bisericile mari. Este în mijlocul creaţiei Sale, a naturii, în mijlocul satelor şi oraşelor. Ce ne-am face noi, dacă Dumnezeu nu ar fi prezent pretutindeni? Sunt idei greşite pe care unii le propagă că Dumnezeu s-ar ascunde numai în anumite locuri. Nimic mai fals. Dumnezeu este pretutindeni”, a adăugat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La slujba de la Catedrala Patriarhală au participat numeroși credincioși bucureșteni, informează Trinitas Tv.

sursa: basilica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *