EVENIMENTLa zi

Proiectul Maria Tănase-Carte și filmul “Operațiunea Pasărea Măiastră” aduce la viață figura iconică a Mariei Tănase!

Proiectul Maria Tănase-Carte și filmul “Operațiunea Pasărea Măiastră” aduce la viață figura iconică a Mariei Tănase cu o prezentare plină de profunzime și pasiune. Maria Tănase este prezentată în atmosfera Bucureștiului interbelic prezentând nu doar latura sa artistică, ci și latura feminină cu fragilitatea și pasiunea ce pulsează în adâncul sufletului ei. “Operațiunea Pasărea Măiastră” este mai mult decât o poveste de dragoste interzisă în timp de război, este o explorare complexă a identității feminine și a modului în care aceasta se manifestă în fața provocărilor.

Povestea evidențiază simbolul curajului feminin în fața greutăților vieții. O poveste care trebuie să rămână o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare. Eu cred că în această perioadă de globalizare în care ne sunt amestecate valorile dacă un popor care nu-și cunoaște istoria și valorile poate fi repede uitat. De la această considerație a plecat acest proiect. De la o dorinta de a prezenta valorile românești într-un mod pozitiv, prin carte și film, pentru ca ceea ce ne reprezintă pe noi ca popor să nu cadă în uitare.

Lansarea proiectului a avut loc într-un cadru inedit la Jariștea, unde au luat parte și: Liza Panait, Bianca Brad, Crina Matei, Adrian Enache, Ozana Barabancea, Dana Săvuică și Florentina Opriș. Evenimentul a fost prezentat de Iuliana Martiuc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *