EVENIMENTLa ziVEDETE

In memoriam Alexandru Arșinel, la TVR

Televiziunea publică difuzează programe dedicate marelui actor

Televiziunea Română regretă dispariţia marelui actor Alexandru Arșinel şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o serie de programe In memoriam. S-a stins din viață un maestru al scenei și cinematografiei româneşti, unul dintre actorii care, timp de peste jumătate de veac, a scris istorie în studiourile Televiziunii Române, prin rolurile sale absolut memorabile.  

Sub genericul „In memoriam”, televiziunea publică va difuza, în zilele următoare, mai multe producții dedicate marelui actor.

Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 13.00, TVR 1 și TVR Moldova vor difuza o ediție de colecție a emisiunii „Politică şi delicatețuri”, avându-l ca protagonist pe îndrăgitul actor. Emisiunea va fi difuzată şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 16.30. 
Seara, de la ora 21.00, la TVR 1 vom revedea comedia muzicală „În fiecare zi mi-e dor de tine”, în care Alexandru Arșinel a jucat alături de Teodora Mareş, Stela Popescu, Marin Moraru, Jean Constantin, David Ohanesian și Florin Piersic. 

„Sunt Arşinel, cu bunele şi cu relele mele… Mai mult de atât nu mai pot să dau, nu mai am timp!”, mărturisea actorul, anul trecut, într-un interviu acordat Irinei Păcurariu, realizatoarea emisiunii „Reţeaua de idoli”, program care va fi difuzat astăzi, la TVR 2, de la ora 22.00 şi  sâmbătă, ora 19.00, la TVR Internaţional. Interviul realizat de Irina Păcurariu cu marele artist va putea fi urmărit şi la TVR INFO şi TVR Moldova, duminică, de la ora 13.00.  

TVR 2 a programat în acest weekend încă trei producții dedicate regretatului actor: „Toamna amintirilor” – emisiune ce readuce în atenţia publicului  marile valori din Arhiva de Aur a divertismentului creat de prima televiziune din viaţa românilor (sâmbătă, ora 11.00), „Drag de România mea!”, unde îl vom revedea alături de Fuego (sâmbătă, ora 0.00) și un interviu încărcat de emoție pentru „Destine ca-n filme” (duminică, ora 11.00).

Absolvent al Facultății de Teatru din București – promoția 1962 – Alexandru Arșinel a debutat pe scena Teatrului Maghiar din Târgu Mureș, dar și-a dedicat cea mai mare parte din activitatea artistică Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. 

Personalitate de referinţă a scenei româneşti, a avut o vastă activitate şi în televiziune, momentele umoristice filmate de-a lungul deceniilor fiind mărturii ale zâmbetelor pe care Alexandru Arșinel alături de Stela Popescu le-au adus telespectatorilor prin intermediul micului ecran. A fost o poveste care a început în studioul din strada Moliere, a continuat sub lumina reflectoarelor din Calea Dorobanților și va rămâne veșnic vie în Arhiva de Aur a TVR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *