Regina blănurilor, Flora Năstase: ”Provin dintr-o familie în care femeile erau elegante, fără a fi ostentative. Eleganța era decentă și nu epata!”

Flora Năstase a fost numită de presă Regina Blănurilor, iar acest titlu îl merită pe deplin. A realizat haine de blană pentru numeroase femei, pe care le-a făcut fericite. În 2018 a revenit în viața publică după o absență de câțiva ani. Face și azi aceleași haine de blană, iar femeile o iubesc la fel de mult pentru creațiile sale.

Dacă ar fi să o iei de la capăt ce ai face?

În cazul în care condițiile ar fi aceleași, sigur că aș face tot haine de blană. Eu am studiat dreptul și nu am urmat profesia aceasta. Nu am profesat. Mi-am dat seama că nu aș fi putut sa merg pe acest drum, să rezist cu salariile magistraților de atunci și atunci mi-am ales o profesiune liberală, în care să fiu propriul meu șef… Un judecător câștiga pe vremuri cât perechea de pantofi se care mi-o cumpăram eu. Acum să nu crezi că eu îmi cumpăram pantofi din magazinele de de la stat, ci de la”pachet”. Cumpăram de la cei care primeau din străinătate, pantofi de la firme mari. Acum e altceva, Se câștigă alți bani în acest domeniu.

Flora Nastase si Paula Chirila

Ai fost numită Regina Blănurilor…

Știi că o dată ce presa îți atribuie o sintagmă, ca să zic așa, greu mai ieși din ea. Pe mine m-a denumit așa Evelyne Badea acum mai bine de 20 de ani și așa a rămas, nu am ce să fac. Nu mi se pare că acest titlu îmi este foarte potrivit, dar cine îl mai poate schimba acum…Oricum, cam alerg singură pe domeniul acesta…

Câte haine de blană ai?

În acest moment am 300 de produse în site, dar în magazin sunt mai multe. Ce să mai număr? Am pierdut șirul… În ce privește hainele de blană, și cele pe care le-am îmbrăcat și celelalte, toate sunt ale mele. Asta-i realitatea…

Flora – sursa: impact.ro

Dar în dulapul personal câte ai?

În dulapul personal cred că am 50 de piese care îmi sunt mai la inimă și care sunt ale mele, nu sunt în gestiunea magazinului. Însă cea mai dragă haină îmi este cea de piele cu nurcă roșie la manșete, la poale și la guler. Este încrustată cu pietre. O consider ”haina vieții”, pe care nu am să o dau niciodată. Cum spuneam,” haina vieții” este lucrată pe toată fața cu pietre, cusute manual pe ea. Am fost la o nuntă cu ea. Eram cu Adriana Bahmuțeanu.

De unde dragostea pentru haine și pentru frumos?

Nu știu. Așa m-am născut. Provin dintr-o familie în care femeile erau elegante, fără a fi ostentative. Eleganța era decentă și nu epata! Femeile din familia mea erau frumoase. Probabil din mediul acesta am înțeles că trebuie să mă imbrac frumos. Și încă de mică, atunci când primeam cadouri, pentru că așa era primeam cupoane pentru rochii, și toate materialele pe care le-am primit încă de la vârsta de 10-11 ani, eu mergeam cu ele la o croitoreasă de cartier și-mi făcea rochia după modelul meu. Sigur că mă uitam și prin reviste, dar aveam ideile mele de copil. Abia la vârsta de 16-17 ani am descoperit consignația. Moda este un act de creație. Când îți faci o ținută poți să zici că pictezi un tablou. Acest lucru este ceea ce eu simt. Nu am făcut cursuri, nu am avut influenceri, m-am dezvoltat singură, din talent…. Niciodată nu am vrut să fiu îmbrăcată ca ceilalți! Așa am fost eu! Nu mi-am luat haine de serie niciodată, intru în magazin și când văd, nu mă interesează….

Flora Nastase

Ce le recomanzi femeilor care vor să arate bine?

În primul rând trebuie să cumperi ceea ce îți vine bine și ceea ce se armonizează cu trupul tău. Este eminamente obligatoriu pentru o femeie să fie decentă. Bunul gust nu poate exista fără decență…. Moda e ceva trecător, clasicul în schimb, rămâne chintesența eleganței. A fi la modă înseamnă ”și eu”, a avea stil înseamnă “numai eu”. Iar după peste 30 de ani în care creațiile mele se vând, le recunosc pe stradă, pot spune că MODA SUNT EU”.

Niciodată nu am vrut să fiu îmbrăcată ca ceilalți!”

Cum se poartă o haină de blană? Cum se alege ca să știi că stă bine pe tine?

Criteriile sunt ca la orice altă haină. Dacă ești o persoană plină nu-ți vei mai pune o rochie care să îți scoată în evidentă acest aspect! Dacă ești o femeie plinuță nu porți o haină cu firul lung, decât dacă ești înaltă și nici nu îți pui pe tine o jachetă scurtă, care să-ți arate eventualele imperfecțiuni ale corpului. În ce privește unde se pot purtahainele de blană bine alese pentru corpul tău, ei bine, să știți că acestea pot fi îmbrăcate atât la pianță, la servici, cât și seara la o întâlnire, un eveniment important. Totul ține de felul în care o accesorizezi și de personalitatea celeicare o poartă… Pentru a purta o haină de blană, trebuie să ai personalitate, altfel nu vei reuși!

Ai avut vreodată probleme cu ecologiștii, cu persoanele iubitoare de animale?

Și eu iubesc animalele, dar mănânc șnițel. Curentul ecologist… acest curent, ca și toate curentele ecologiste, care nu sunt adresate dezvoltării și protejarii mediului, nu au decât niște roluri negative și nu fac decât să se promoveze pe ei ca persoane, din anumute rațiuni și interese. Dacă pentru animalele care trăiesc în libertate și care sunt specii rare, vânătoarea este interziză de foartemulți ani, există o rațiune. Pentru animalele din ferme, care se recoltează ca puii, nu există nicio justificare. Este doar o propagandă de prost gust, fără nicio justificare reală. E mai periculos să porți haine din plastic ca și peturile care nu se degradează niciodată față de orice produs organic, pe care planeta îl recunoaște! Care ar fi rațiunea să porți o haină din din plastic, față de o haină dintr-un material natural?!

Flora nastase si Kiki

Știu că ești și tu iubitoare de animale, chiar dacă vinzi blănuri...

Și eu sunt iubitoare de animale. Am un cățeluș, Chichi(de fapt Anton de Zimnicea) de 17 ani, un supraviețuitor. Vede, merge la plimbare și aleargă în parc. Țin să vă spun cămerge și la serviciu, are programul stăpânilor lui, nu se da niciodată bătut și este la fel de frumos ca Marina Voica!Am fost cu el în parc și două doamne au spus: ”Tu ești cam bătrân, dar ești frumos cum este și Marina Voica! Care se ține bine!”. Chichi are ochelari de soare și haine cu blană.

Ai o casă frumoasă, într-o zonă frumoasă. Cum te descurci?

Este foarte greu, costurile sunt foarte mari, dar nu am ce să fac, o am de pe vremea ”când eram bogată”.

Se mai vând hainele de blană?

Dacă nu s-ar vinde aș închide.

Flora si creatiile sale

Ce se poartă în perioada aceasta?

Eu am o vorbă, se poartă ceea ce îți vine bine pe tine!

Cum ai pierdut milionul de euro?

L-am pierdut… pentru că mi l-a furat o persoană, căreia nu îi face nimeni nimic! De 9 ani! Probabil că mi l-a furat în complicitate cu sistemul, altfel nu s-ar fi putut strecura atâția ani, fără să i se întâmple nimic, nici în urma petiției pe care am făcut-o în vara anului 2019. Nici măcar nu mi se dau informații din dosar, să aflu stadiul cercetărilor. Probabil toate acestea se întâmplă pentru a se prescrie fapta! Asta-i România hoților!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev MediaFocus Actual4x4 desert safari toursThe Bearings Stores