Mormântul lui Iisus Hristos de la Ierusalim a fost închis!

Mormântul lui Iisus Hristos de la Ierusalim a fost închis pentru o bună perioadă de timp.

Patriarhia Ierusalimului a decis ca Biserica Sfântului mormând careadăpostește și Mormântul Sfânt al lui Iisus Hristos de la Ierusalim să fie închisă pe o perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată după ce Covid 19 s-a răspândit în lume și a făcut ravagii.

Biserica Sf. Mormânt a mai fost înschisă de-a lungul timpului, pentru perioade scurte, ultima dată acum doi ani, la începutul postului Paștelui, pe 25 februarie 2018, în semn de protest față de noua politică fiscală/de taxe a guvernului Israelian, împovărătoare, chiar pauperizantă, impusă Bisericii creștine și, totodată, față de proiectul de lege al exproprierii, pe care le numesc un atac fără precedent îndreptat asupra creștinilor și, desigur, împotriva Bisericii creștine din Israel.

Lumina Sfântă de la Ierusalim
Lumina Sfântă de la Ierusalim

Biserica Sfântului Mormânt a mai fost închisă pentru trei zile în postul Paștelui din anul 2017, pentru a fi renovat.

Mormantul Sfânt a fost curățat în 2017
Mormantul Sfânt a fost curățat în 2017

Biserica Sfântului Mormânt nu a fost închisă nici sub ocupația otomană nici în timpul mandatului britanic. Cu o excepție: în 1990  Biserica Sfântului Mormânt a fost închisă, timp de o zi, odată cu alte biserici și locuri sfinte creștine, în semn de protest față de instalarea unor coloni evrei în apropierea ei (Biserica se află în Ierusalimul de Est !)

Mormantul Sfant a fost inchis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings Stores