EVENIMENTVEDETE

10 ani de când cei mai mari artiști tatuatori internaționali se reunesc la București

Între 1 și 3 noiembrie are loc cel mai mare eveniment dedicat tatuajelor din sud-estul Europei. International Tattoo Convention Bucharest sărbătorește cea de-a 10-a ediție la Palatul Bragadiru din București. Vor ajunge în București unii dintre cei mai admirați artiști tatuatori din lume, precum:

–         JC Sheitan Tenet (cyborg tattoo artist)- Tatuajele francezului sunt cu adevărat speciale, întrucât sunt realizate cu mâna robotică. La 22 de ani i-a fost amputat brațul, însă nu a renunțat la pasiunea sa. Se folosește de o proteză ”upgradată” pentru a putea tatua.

–         Bob Tyrrell – cunoscut pentru operele realiste, tatuajele sale fiind parcă însuflețite. A început să tatueze abia la vârsta de 34 de ani, însă a recuperat foarte repede timpul pierdut, creându-și un renume în aceasta comunitate. Tyrell s-a specializat în portrete realiste în nuanțe cenușii și este cunoscut ca unul dintre cei mai bine plătiți tatuatori.

–         Tommy Lee – recunoscut pentru desenele permanente  pe care le realizează în mod special pe față. Majoritatea operelor sale sunt creații proprii realizate fără model.

–         A.D. Pancho- este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din Europa.  Este cunoscut pentru culorile vii pe care le foloseste și capacitatea de a crea tatuaje de înaltă calitate, în aproape orice stil

–         Monk- artistul chinez care realizează adevărate opere de artă, multe de inspirație budistă sau din cultura asiatică 

și mulți alții!

Timp de trei zile, publicul are opțiunea să-și facă tatuaje, piercing-uri și să urmărească o serie de spectacole inedite, unicat în România, de la shibari la suspendări și body modifications. Muzica este și ea prezentă, prin KISS Forever Band, Sunet Fin, Anamaria Nicoară, alături de zone de bar și de mâncare.

Vor exista demonstrații de desen în nisip ținute de Ana Munteanu, Cyborg Tattoo Artist (JC Sheitan) povestește despre cum a început să tatueze cu o mână robotică după ce și-a pierdut brațul în urmă cu 25 ani, Emilio Gonzalez despre cum viața în Venezuela i-a transformat cariera și Doug Smode (Canada) răspunde curiozităților vizitatorilor legate de arta japoneză shibari și bondage.

International Tattoo Convention Bucharest înseamnă un spațiu lipsit de prejudecăți. Prețul unui bilet este de 50 de lei pentru abonamentul de 3 zile și 200 de lei pentru abonamentul VIP, ce include alte beneficii precum ocazia de a face cunoștință cu artiștii participanți, acces la afterparty, un tricou oficial al evenimentului. Biletele sunt disponibile în rețeaua Kompostor și IaBilet.ro.

Pentru că unul dintre motivele principale ale Asociației Tattoo & Piercing România îl reprezintă promovarea tatuajului la nivel de artă și acceptarea persoanelor tatuate în societate, ”Gala Ambasadorilor Tatuajului în România” recunoaște persoanele publice care au decis să se tatueze și, mai ales, să își poarte tatuajele “la vedere”, au avut un rol important în dezvolarea acestei forme de artă. Astfel, 10 personalități media vor primi recunoașterea comunităţii online pe scena de la International Tattoo Convention Bucharest 2019.

International Tattoo Convention Bucharest, 1-3 noiembrie 2019
International Tattoo Convention Bucharest

În ultimii 10 ani, International Tattoo Convention Bucharest a reunit unii dintre cei mai buni artiști tatuatori, specialiști în body piercing, muzicieni, acrobați, magicieni, împătimiți ai tatuajelor și numeroși curioși atrași de arta corporală la evenimentul organizat de Next Level Tattoo în colaborare cu Asociația Tattoo and Piercing România și UETA – United European Tattoo Artists.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *