EVENIMENT

O puștoaică de 7 ani a câștigat cea de-a treia ediție a Festivalului Național Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu”

S-a încheiat cea de-a treia ediție a Festivalului Național Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu”.

Între 15 și 16 iunie a avut loc la Buzău cea de-a treia ediție a Festivalul Național Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu”, unul dintre cele mai importante evenimente de folclor din România, organizat de Primăria Municipiului Buzău.

Concursul, desfășurat în data de 15 iunie la Teatrul George Ciprian, s-a împărțit în trei grupe de vârstă: concurenți cu vârste până la 12 ani, vârste între 12-16 ani și 16-25 de ani. În total, anul acesta au fost selectați pentru concurs 42 de participanți, din toate zonele folclorice ale României.

Câștigătorii celei de-a treia ediții a Festivalul Național Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu” sunt:

Categoria I: Premiul I – Isuf Luiza-Maria (Mehedinți), Premiul II – Cristea Denisa (Sălaj), Premiul III – Pertea Alexandra (Buzău);

Categoria a II-a: Premiul I – Cozneac Iuliana (Maramureș), Premiul II – Boengiu Ingrid (Mehedinți), Premiul III – Dinu Andrei (Buzău);

Categoria a III-a: Premiul I – Cojocaru Didi Ionuț (Suceava), Premiul II – Colniceanu Claudia (Buzău), Premiul III – Ștefan Florin (Târgoviște);

Marele Trofeu a fost acordat Zianei Bîrdeanu (Craiova), în vârstă de numai 7 ani. Premiul special al juriului a fost acordat Andreei Ștefănescu, Premiul de Popularitate i-a revenit lui Sebastian Scoarță (Buzău), iar Premiul de Autenticitate a Repertoriului a fost acordat Medanei Pîrjan (Mehedinți).

Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 16 iunie, pe scena Târgului de la Drăgaica, iar trofeele au fost înmânate de membrii juriului: Benone Sinulescu, Adrian Naidin, Traian Ilea, Lazar Novak, Maria Iliuț, Teodor Isaru și Adriana Stuparu – secretar de juriu.

În cele două zile de festival, buzoienii s-au delectat cu muzică interpretată de artiști îndrăgiți, precum Ionuț Dolănescu, Nicolae Datcu, Lucia Dumitrescu, Adriana Anghel, Ilie Caraș, Lazar Novak, Elisabeta Turcu, Valeria si Traian Ilea, Adrian Naidin, Ionuț Cocoș, Maria Iliuț, Steliana Sima, Fuego, precum și un recital special Gheorghe Zamfir&Bere Gratis. Artiștii au fost acompaniați pe scenă de către Ansamblul Folcloric National “Transilvania” .

Maestrul Benone Sinulescu a susținut recitaluri în ambele zile de festival, trecând prin cele mai frumoase cântece din repertoriul întregii sale cariere artistice.

Ca și în anii trecuți, Dan Negru a fost prezent în calitate de invitat special, acesta fiind amfitrionul Galei de Premiere a Concursului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *