EVENIMENTVEDETE

Fuego adorat în Republica Moldova! Ce distincție a primit din partea Ministerului Culturii

fuego, chisinau fuego, cos mere

Paul Surugiu-Fuego a dovedit încă o dată că este cel mai iubit artist român din Basarabia, asta după ce marți, 12 martie, a susținut un concert grandios la Chișinău, pe scena Palatului Național – „IUBIREA ÎNFLOREȘTE PRIMĂVARA”.

Show-ul, a cărui bilete s-au epuizat complet cu două săptămâni înainte, a fost de anvergură, peste trei ore și jumătate de spectacol, cu invitați speciali, alături de două orchestre – ORCHESTRA FRAȚILOR ADVAHOV și ANGRY BAND, realizând un melanj între muzica pop, șlagărele sale și muzica populară românească.

Fuego a primit o diploma din partea Ministerului Culturii din Republica Moldova

În semn de prețuire, Ministerul Culturii Republicii Moldova i-a decernat lui Paul Surugiu o distincție de onoare, înmânată pe scena Palatului, pentru contribuția deosebită adusă muzicii și pentru cei 25 de ani carieră, sărbătoriți cu mare fast. Spectacolul a fost copleșitor, având un final în care Fuego a cântat despre unire, despre neamul românesc, picând în geninchi, iar sala ridicându-se în piciore, aplaundându-l minute în șir, cu emoții și urale pentru felul demn și onest de-a spune și de-a cânta valorile de cele două maluri ale Prutului.

Momentele speciale s-au ținut lanț în maratonul oferit de Fuego publicului basarabean, cel care îl adulează și-l apreciază pentru felul său și pentru toate șlagărele lui. Un astfel de moment a fost acela în care s-a stins lumina în sală și peste 500 de oameni și-au aprins telefoanele, vibrând la ceea ce le-a cântat Fuego.

sala plina fuego, lumini aprinsesala plina fuego

Dar de departe, de colecție rămâne apariția marelui compozitor Eugen Doga, alături de care Fuego a cântat piesa „CODRII MEI” și în premieră, o nouă capodoperă, scrisă chiar pentru el.

Distinctia primita de Fuego din partea Ministerului Culturii din Moldova

 

În anul 2012, Fuego a fost decorat de către Președenția Republicii Moldova, cu cea mai înaltă distincție în stat, titlul de „ARTIST AL POPORULUI”, pentru merite speciale și pentru promovarea Basarabiei peste tot în lume! Pe Fuego îl puteți vedea în fiecare duminică, pe TVR 2, de la ora 15.00, la DRAG DE ROMÂNIA MEA!  Duminica aceasta invitații lui sunt Gheorghe Gheorghiu, Camelia Potec, Lucia Hossu Longin, Ileana Șipoteanu, pianistul Robert Creimerman și actorii Cristina Deleanu și Eugen Cristea!

 

One thought on “Fuego adorat în Republica Moldova! Ce distincție a primit din partea Ministerului Culturii

  • Un mare artist, iubit de romanii de pe ambele maluri ale Prutului!Felicitari, Fuego, pentru spectacolul grandios de Chisinau si pentru premiul primit din partea Ministerului Culturii Rep.Moldova!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *