VEDETE

Loredana a petrecut o super vacanță în Dubai alături de fiica ei. Iată ce noi atracții au vizitat!

Loredana a petrecut o vacanță de neuitat în Dubai alături de fiica ei, Elena. După o perioadă încărcată de concerte și filmări zilnice pentru noua sa emisiune, artista și-a rezervat câteva zile de relaxare pe care a ales să le petreacă în superba metropolă a Emiratelor Arabe.

De această dată, solista a ales să descopere noile atracții ale orașului, aflat în dezvoltare continuă.

“Dubai este un oraș splendid și mereu surprinzător. Se dezvoltă continuu, acolo se constuiește constant. Când crezi că ai văzut tot, te uimește din nou, de la an la an, cu noi și noi atracții. Dubai nu înseamnă doar plajă și shopping în mall. De data aceasta am ales să vizităm noi atracții, perfecte pentru familie. Am zburat ca de obicei cu flydubai și, după nici cinci ore de zbor relaxant, am ajuns în Dubai, de la -2 grade cât erau la plecare, la 27 de grade. Clima este perfectă în această perioadă. Am ales să ne cazăm în noua zonă a orașului, Dubai Creek, la unul din cele mai spectaculoase hoteluri pe care le-am văzut vreodată, Palazzo Versace, deținut de celebra casă Versace.

Timp de cinci zile am avut timp și de relaxare, dar și de distracție. Am urcat în Dubai Frame, rama aurită înaltă de peste 150 de metri, care desparte orașul vechi de cel nou. Sus, pe muchia superioară a ramei se află un muzeu impresionant, poți admira ambele părți ale orașului și poți merge pe o podea de sticlă la o înățime amețitoare. În altă zi am mers la Green Planet, o grădină botanică uriașă, un habitat exotic construit în mijlocul deșertului, unde poți admira zeci de specii de plante și unde te plimbi printre fluturi și păsări exotice. Apoi, ne-am rezervat o întreagă după-amiază pentru a o petrece în noile parcuri de distracții tematice de lângă Dubai – Legoland, Motiongate și Bollywood Park.

 

Penultima zi am rezervat-o pentru un superb safari în deșert. Am mers cu o mașină de teren decapotabilă, din anii 50, pe dunele de nisip, am admirat apusul de soare și am luat cina tradițională în mijlocul deșertului. Ultima zi am rezervat-o pentru shopping în Souk-ul tradițional și în imensul Dubai Mall. Totul a fost superb, de la cazarea wow de la Palazzo Versace până la toate aceste noi atracții. Așa cum spuneam, în Dubai se construiește atât de mult și de repede, se extinde atât de repede, încât poți reveni oricând pentru a fi din nou uimit de ce vezi acolo. Poți merge înclusiv în timpul verii pentru că, deși este foarte cald, sunt foarte multe atracții indoor unde te poți distra toată ziua”, povestește Loredana.

A stat la hotelul unde s-au cazat și Jennifer Lopez și Naomi Campbell

Pentru vacanța petrecută în Dubai, Loredana a ales să se cazeze la Palazzo Versace, unul din cele mai luxoase și speciale hoteluri din lume. Aparține casei Versace, a fost proiectat sub atenta supraveghere și conform direcțiilor stilistice ale Donatellei Versace. Camerele și apartamentele sunt imense, toate decorațiunile și consumabilele sunt Versace (perne, cuverturi, halat baie, cosmetice baie, etc), lobby-ul este acoperit de marmură și cel mai mare mosaic din lume, aflat într-un hotel, realizat din peste 1,5 milioane de piese, tăiate și lipite manual.

În fiecare seară, artista a luat cina în câte un restaurant tematic din incinta hotelului (dintre care unul italian și altul cu bucătărie iraniană), meniul fiind conceput de celebrul Chef Mansour Memarian, deținătorul a 2 stele Michelin. Mansour Memerian a fost desemnat recent drept cel mai bun Chef din Orientul Mijlociu, iar de curând a organizat tot meniul unei nunți indiene, desfășurată șa Mumbai, acolo unde au fost invitati să cânte Beyonce și Jay Z.

La Palazzo Versace s-au cazat până acum și staruri internaționale precum Jennifer Lopez, Naomi Campbell, Irina Shayk, Helena Christensen. Mai mult, artista a petrecut o seară și în Q Club, clubul de muzică live deținut de celebrul producător Quincy Jones, din incinta hotelului, unde cântă muzicieni aflați sub aripa lui protectoare. În meniu sunt incluse cocktailuri speciale denumite după proiectele celebre ale lui Quincy, precum cocktailul Off The Wall sau Thriller, albumele pe care le-a produs pentru Michael Jackson.

A retrăit copilăria în parcurile de distracții Dubai Parks & Resorts

Una din noile atracții ale Dubai-ului o reprezintă parcurile tematice din incinta Dubai Parks & Resorts. La doar o jumătate de oră distanță de Dubai se află, în mijlocul deșertului, trei parcuri de distracții imense: Legoland, Motion Gate și Bollywood Park.

În Legoland, artista și fiica ei s-au dat în roller coaster și în alte atracții interesante ale parcului și au admirat Mini Land, o arenă unde a fost construit Dubai-ul în miniatură din piese Lego.

La Motion Gate, au descoperit atracțiile inspirate de Hollywood, iar la Bollywood Park pe cele inspirate de cetatea filmului din India.

Safari pe cele mai înalte dune de nisip

Loredana și Elena s-au aventurat în primul safari din viața lor, pe dunele din nisip din deșertul Empty Quarter, situat la doar o oră de mers cu mașina din Dubai. Artista a apelat la compania Platinum Heritage pentru ca experiența să fie una cu totul specială și a avut la dispoziție o mașină vintage Land Rover decapotabilă, din anii’ 60, similară cu cele folosite în filmele Indiana Jones.

De pe cele mai înalte dune de nisip Loredana a admirat priveliștea uluitoare desprinsă parcă din filmul Dune, iar, după ce soarele a apus, a luat cina într-un sat de beduini situat în mijlocul deșertului și s-a delectat cu preparate tradiționale arăbești. Din experiența trăită în desert nu a lipsit nici șansa de a se aventura pe dunele de nisip călare pe o cămilă.

O după-amiază în ecosistemul verde din mijlocul deșertului

În vizita ei de câteva zile la Dubai, Lori a avut ocazia de a ajunge și într-o pădure tropicală, plasată chiar în mijlocul zonei de entertainment și shopping City Walk, inaugurată de curând. Cântăreața a vizitat The Green Planet, o nouă atracție turistică, acolo unde sub o cupolă uriașă de sticlă a fost recreat în cele mai mici detalii ecosistemul unei păduri ecuatoriale.

Un pom uriaș domină locația, iar o serie de animale și păsări pot fi admirate îndeaproape. Lori nu s-a ferit în a atinge un șarpe boa și s-a împrietenit cu câțiva papagali, care deloc timizi i s-au urcat pe umăr și au devenit fascinați de aplicațiile de pietre lucitoare de pe cămașa vedetei.

loredana-vacanta-dubai-legoland-1loredana-vacanta-dubai-legoland-2loredana-vacanta-dubai-legolandloredana-vacanta-dubai-safari

Shopping de bijuterii de aur din Souk și uleiuri parfumate

Nicio vizită la Dubai nu poate fi completă fără o sesiune de shopping în shouk-ul tradițional, situat în partea veche a orașului.

Aici, cântăreața a fost primită cu brațele deschise de vânzătorii de mirodenii și de aur, care au strigat-o “Shakira”, comparând-o cu celebra artistă latino.

Lori și-a înnoit colecția de bijuterii cu câteva piese din aur alb și galben de 18K și 24 K, iar, din magazinul de mirodenii, a cumpărat câteva grame de șofran, numit și condimentul regilor.

Șofranul este mai prețios și mai scump decât aurul, iar vănzătorii îl păstrează în cutii de bijuterii închise cu o cheie.

Șofranul are nu mai puțin de 17 beneficii pentru sănătate și poate să ducă la întinerirea vârstei metabolice a organismului cu până la 20 de ani după doar câteva luni de folosire zilnică ca și influzie în apă fierbinte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *