Frumusete

Ce înseamnă să te simți bine în pielea ta?

Ritualul tău în trei pași pentru o stare de bine

Frumusețea unei persoane, spun psihologii, iar numeroase studii par să o confirme, nu este dată doar de aspectul exterior al acesteia, ci mai ales de ceea ce se află la interior. Gândurile, atitudinile, grija și respectul față de sine însăși îi conferă femeii o frumusețe aparte care traduce vizual liniștea sa interioară și starea de bine. Monica Daniela Găitănaru, psihoterapeut de orientare jungiană, susține că este foarte important să dezvoltăm prietenia cu noi înșine: ,,Frumusețea înseamnă armonie între minte, corp și suflet, iar una dintre modalitățile prin care o poți obține este să ai grijă de tine cu dragoste și blândețe, să îți acorzi răbdare și timp și, nu în ultimul timp, să nu uiți să celebrezi darurile fiecărei zile”.

Cristina Schmidt, psihoterapeut, trainer si coach, este de părere că o stare de bine, sentimentul că te simți bine în pielea ta începe cu o acțiune.

Pentru a te simți bine în pielea ta ai nevoie să te îngrijești pe interior (sufletul, mintea) dar și la exterior (corpul, alimentația, vestimentația). Înseamnă să fii aliniat: ceea ce gândești cu ceea ce spui cu ceea ce faci și cu felul în care arăți.

  • Tu îți iubești corpul și faci în așa fel încât acesta să o știe?
  • Privește-ți gândurile: arată precum pielea ta?
  • Te bucuri de lucrurile simple?
  • De ce se simt bine unii oameni în pielea lor?

Așa cum ne facem timp pentru citit, exerciții fizice, diete sau să ieșim cu prietenii tot așa este nevoie să ne facem timp și pentru îngrijirea pielii. Timpul este mereu o scuză pentru lucrurile pe care nu le facem.

Cum ar fi daca am înlocui scuzele cu o acțiune?

Începutul de an e, întotdeauna, o perioadă plină de provocări emoționale. Hotărâți să fim mai buni, să schimbăm ceva, să facem mai multe lucruri pentru noi, începem să trasăm planuri complicate, de al căror succes pare să depindă fericirea noastră. Am uitat, oare, să ne bucurăm de lucrurile simple? Sabon le propune tuturor celor care își doresc nu doar o frumusețe exterioară, ci mai ales o stare de bine, să își acorde mai mult timp. Răsfățul vine în această iarnă sub forma unui ritual în trei pași, pe cât de simplu, pe atât de eficient:

1 – Curăță, cu ajutorul uleiul de duș care înlătură impuritățile fără a usca excesiv pielea

2 – Exfoliază delicat, folosind body scrubul

3 – Hidratează în profunzime, aplicând o loțiune de corp

Produsele propuse de Sabon pentru ritualul de îngrijire descris mai sus vor surprinde prin texturile fine, efectul plăcut asupra pielii și, mai ales, prin parfumurile discrete, dar bogate. Arome de iasomie, mosc, lavandă, vanilie, patchouli, ghimbir și portocală fac parte din oferta variată a produselor, transformând ritualul de îngrijire într-o experiență magică așteptată cu nerăbdare de fiecare dată. Timpul petrecut astfel va fi un timp dedicat grijii față de propria persoană, iar starea de bine rezultată – un binemeritat cadou pentru propria persoană.

Gama completă de produse poate fi găsită în toate magazinele Sabon din țară, dar și online pe www.sabon.ro.

SABON a venit pe lume din dragoste pentru texturi şi parfumuri, pentru arta îngrijirii, pentru creaţie şi pentru ascultarea celuilalt, şi din dorinţa de a le oferi oamenilor momente de relaxare şi magie într-o viaţă atât de agitată. Primul magazin SABON a fost deschis în 1997 pe Strada Shenkin, în inima oraşului Tel Aviv, de către cei doi fondatori ai lanţului – Sigal Kotler-Levi şi Avi Piatok.

Povestea SABON a început odată cu realizarea manuală a săpunurilor de casă, după o reţetă australiană veche de 70 de ani, vândute proaspete şi la kilogram. SABON s-a specializat în crearea unei experienţe personalizate şi palpitante, în dezvoltarea de produse de îngrijire pentru trup şi suflet, considerând de asemenea că mediul ambiental face parte integrantă din această experienţă.

SABON foloseşte doar ingrediente de înaltă calitate şi forme captivante, acordând o atenţie specială ambalajelor şi înţelegând sensul profund al termenului „dar”. Încă de la începuturile sale, compania SABON a fost foarte atentă cu natura şi pune accent pe folosirea de materiale naturale şi pe protejarea mediului în care trăim.

Monica Daniela Găitănaru – Psihoterapeut analist jungian, cu formare secundară în Psihoterapie prin Dans și Mișcare, Practician și Formator în Referențialul Arhetipurilor Personale, Practician al Terapiei Cranio-Sacrale, Păstrătoare a vechilor tradiții în cadrul proiectului Ritualuri de Trecere, Facilitator a numeroase ateliere, cursuri și conferințe  pe zona de Feminitate, Psihologie și Dezvoltare Personală cu experiență de peste 10 ani și zeci de evenimente susținute cu inspirație și dăruire. Mai multe informatii puteți găsi aici: psihologieanalitica.ro și ritualuridetrecere.ro, pagina de Facebook: Psihoterapeut Monica Daniela Găitănaru.

Cristina Schmidt este profesor Asociat la Facultatea de Psihologie si Stiintele educatiei, Universitatea Bucuresti. A sustinut mai multe grupuri de Psihoterapie Transgenerationala in Romania, Italia si Indonesia. A creat si a sustinut mai multe grupuri de psihoterapie si de dezvoltare personala: Gestionarea Furiei, Corpul iti vorbeste, Inteligenta emotional, Scenariul Vietii. Are la activ peste 10.000h de training in companii nationale si multinationale. In perioada 2011-2012 a facut parte din echipa International Souldrama Institute si a sustinut workshopuri pentru mai multe grupuri in Universitatea din Jakarta, Salatiga si Denpasar. Membru fondator al SRAT (Societatea Romana de Analiza Tranzactionala) unde sunt vicepresedinte de peste 15 ani, International Transgenerational Therapy Association si Asociatia de Consiliere Psihologica din Bucuresti – mai multe detalii pe https://cristinaschmidt.com/ si pe pagina de Facebook Cristina Schmidt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *