EVENIMENT

Clanker Jones e DJ-ul român care a remixat piese de muzică populară si le-a dus peste hotare!

După ce a remixat piesa “Constantine, Constantine” care a ajuns la Untold, DJ Clanker Jones a facut si altele, isi direste sa colaboreze cu nume mari din muzica dance dar şi din cea populară şi vrea să “rupă” piaţa internaţională cu acest gen nou de muzică. Iată cum a reuşit DJ ul să se reinventeze şi să aducă pe piaţă un nou concept muzical.Se numeşte Bogdan Alexandru, este din Bacău şi are 33 de ani. S-a îndrăgostit de muzică încă de mic, atunci când mergea pe la nunţi şi botezuri ca invitat şi se gândea cum ar fi să fie muzica pusă când cea populara când cea dance. O vreme s-a numit DJ. Khan şi a lucrat la mai multe posturi de radio din Bucureşti şi din ţară. Însă la un moment dat, când nu mai avea ce să facă in muzica, şi-a dorit să se reinventeze, descoperind şi ideea remixarii pieselor populare cu cea dance. Acum se numeşte DJ. Clanker Jones, şi el este cel care a adus pe piaţă conceptul de piese populare remixate şi încercate în cluburi, până a ajuns la “Untold” dar şi la alte festivaluri internaţionale.

El a remixat piesa “Constantine, Constantine” despre care s-a zvonit că e facuta de Dimitri Vegas & Like Mike. „Vreau să se ştie cine a făcut aceste piese, acest gen de muzică. Acum trei ani mi-am propus să introduc în cultura şi muzica românească piese combinate cu folclor românesc, ceea ce nu exista până acum. Un concept nou – muzică electronică combinată cu folclor românesc – remixată. Sunt primul, nu a mai făcut nimeni acest lucru. Am reuşit să-l duc la nivelul de festival pus de cei mai mari DJ ei din lume. Lumea încă nu ştie de cine sunt făcute piesele, pentru că sunt mai multe – “Constantine” sau „Cine a pus cârciuma în drum” sunt doar câteva si vreau sa le spun ca eu sunt. Au fost reportaje la TV, pe toate site-uri dar nimeni nu ştia ca sunt facute de mine”, ne-a spus tânărul care e pregătit să pătrundă în piaţa de afară. Momentan Morar de la Radio Zu îi difuzează melodia “Sălcioara” şi asta este un atuu!. “Mi-a plăcut foarte mult muzica populară, de mic. Vocea de pe piese este a Veronei Adams din Galaţi, iar grupul de fete “Fetno” au coregrafii pe piesele mele. Am multe piese făcute precum “Bucovina plai cu flori”, “Cârciuma din drum” sau “Constantine”.

Cum au ajuns în cluburi? În două ore am terminat melodia, am pus-o pe Youtube şi apoi am tot primit semnale de la prieteni care îmi trimiteu filmuleţe din cluburi unde se puneau piesele mele. În patru zile am început să fiu sunat şi chemat să pun muzică”, ne-a mai spus el. Ce urmează? „Vreau să duc conceptul în toată lumea, muzica folclorică, ceea ce ne reprezintă ca români. Avem o muzica frumoasă, e păcat să o irosim. Aş vrea să lucrez cu Inna şi Irina Rimeş dar şi cu interprete consecrate de muzică populară, să le prelucrez piesele”, a mai spus el.

Clanker Jones - DJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *