EVENIMENT

FUEGO, după superconcertul de la Teatrul Național din București: “FRAȚILOR, ASTA-I MUZICA DE AUR A ROMÂNILOR!”

Paul Surugiu-Fuego a oferit recent încă o lecție tuturor cârcotașilor, realizând un super turneu în 15 orașe ale României, un omagiu adus muzicii ușoare românești, o producție impresionantă care a strâns cele mai frumoase șlagăre ale românilor, artistele Stela Enache și Marina Florea fiindu-i alături.

Oamenii nu au uitat acest gen, răspunzând invitației artiștilor, sălile fiind pline peste tot prin țară, într-o perioadă în care concertele altor artiști nu au avut aceeași trecere. Turneul, care va continua în luna mai în alte orașe mari ale țării, s-a încheiat la Teatrul Național din București acolo unde artiștii au strălucit, iar Paul Surugiu a tras un important semnal de alarmă cu privire la muzica românească, ce trebuie păstrată și promovată mai mult, dar și la condiția actorilor români, realizând un alt super omagiu pentru actorii plecați, alături de maestrul Dorel Vișan. Sala a fost arhiplină, iar publicul a reacționat pozitiv, fredonând piese de-ale lui Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Angela Similea sau Gabriel Dorobanțu. De asemenea, Jolt Kerestely și Octavian Ursulescu, prezenți la concert, au spus, după duetul lui Fuego cu Aurelian Andreescu, că versiunea este unică și că vocile celor doi se potrivesc de minune. Emoție a transmis și George Nicolescu, care a fost invitat în concert, el fiind și unul dintre artiștii sprijiniți prin proiectul de pictură ART BY FUEGO. Alături de Paul a interpretat celebra RUGĂ PENTRU PĂRINȚI într-un moment în care toată sala a plâns. Fuego a mărturisit că a avut emoții cât casa și ce trebuie să facem cu muzica aceasta:

“Fraților, asta-i muzica de aur a românilor, nu zbânțuieli, și da, trebuie să o păstrăm și să o aducem, prin toate mijloacele, la rampă, la sală! Nu doar din nostalgie, ci pentru a fi cunoscută, reinterpretată, apreciată și aplaudată de generațiile ce vin! Chiar și dacă n-aș fi cântat eu azi, în vremurile noastre, acest gen, tot mi-ar fi păsat de ce-a fost și aș fi încercat, pe cât se poate, să fac ceva ca muzica ușoară să nu fie lăsată de izbeliște, nedifuzată, deloc promovată și folosită doar atunci când dă bine sau când mai dispare cineva din peisaj! Am avut emoții cât pentru două vieți la Teatrul Național aseară, pentru că a fost un concert lung, solicitant, cu partituri grele și cu public pretențios. Iar cu muzica mea e altceva, mă joc altfel, aici trebuia să am altă atitudine! Și da, ar trebui să ne pese mai mult să să căutăm, să iubim și să ascultăm pe cei ce ne-au fost înaintași și pe cei ce azi cântă și promovează și ei, ca și mine, acest gen în România!”

 

One thought on “FUEGO, după superconcertul de la Teatrul Național din București: “FRAȚILOR, ASTA-I MUZICA DE AUR A ROMÂNILOR!”

  • Un spectacol pe care nu-l voi uita niciodata!!!Un adevarat omagiu adus de Paul Surugiu – Fuego marilor artisti, un spectacol in care emotiile, surprizele si nu in ultimul rand, artistul Fuego, au fost la cel mai inalt nivel!!Felicitari, Fuego, esti cu adevarat cel mai mare artist roman!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *