Melania Medeleanu şi Cătălin Ştefănescu, despre solidaritate şi preţul binelui, la Garantat 100%

Garantat 100% aduce, în această duminică, 3 decembrie, ora 23.00, pe TVR 1, un dialog cât o mărturie despre speranţă, generozitate, implicare şi solidaritate ca tratament pentru suferinţa celor mai încercaţi dintre noi.

Cătălin Ştefănescu şi Melania Medeleanu discută despre proiectul MagicHome: construirea unui centru pentru părinţii copiilor bolnavi de cancer în care aceştia să poată sta în timpul tratamentului celor mici.

S-a vorbit mult despre MagiCamp, BlueCamp sau MagicHome. Pare că nu mai ai ce să spui despre aceste subiecte. E ca şi când ai vorbi despre copii cu afecţiuni oncologice, dar ai şti că nu toată lumea vibrează la aşa ceva. În realitate, este o poveste care începe în fiecare zi şi nu se va termina niciodată.

MagicHome e dovada faptului că, dacă cineva se încăpăţânează să ne deschidă ochii spre o cauză care are nevoie de susţinere în timp, pe o perioadă îndelungată, există destui oameni gata să răspundă cu ce pot unei asemenea chemări. Într-un ocean de suferinţă, MagicHome a reuşit să aducă o campanie de poveste cu final fericit. Peste o sută de mii de români s-au implicat în proiect, iar donaţiile lor au însumat 500.000 de euro, astfel că, în curând, casa va fi gata.

„Copiii care suferă de afecţiuni oncologice, cei care suferă de arsuri grave, cei care au pierdut pe cineva drag sunt cât se poate de concreţi. Părinţii care stau zile şi săptămâni în şir pe un scaun de spital, veghindu-şi copiii, sunt, la rândul lor, cât se poate de concreţi”, spune Cătălin Ştefănescu despre tema care a străbătut ca un fior media din România, mainstream şi alternative, în ultima lună. „Aşa trebuie să fie şi solidaritatea noastră. La fel de concretă trebuie să fie şi redescoperirea noastră ca oameni, nu doar ca elemente dintr-o mulţime”, adăugă Cătălin, după filmarea ediţiei alături de Melania Medeleanu, fondator MagiCamp şi MagicHome.

Melania Medeleanu şi Cătălin Ştefănescu vorbesc despre suferinţă, afecţiuni teribile, nevoi, dar mai ales despre solidaritate. Par noţiuni abstracte, pare că se vorbeşte mult? Discuţia dintre cei doi dovedeşte că nu! La Garantat 100%, duminică, 3 decembrie, ora 23.00, pe TVR 1.

catalin stefanescu si melania medeleanu alta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *