Liviu Vârciu și Andrei Stefănescu sunt uimiți de mic dejunul vietnamez

Vedetele care au acceptat provocarea ,,Asia Express”, emisiune ce debutează în primăvara 2018 pe Antena 1, se confruntă deja cu primele provocări pe teritoriul unei culturi necunoscute. În acest moment se află în Vietnam, loc în care se filmează primele ediții ale show-ului, iar impactul acestei țări aflate în extremitatea sud-estică a Asiei este resimțit din cele mai mici detalii. Micul dejun le-a dat mari bătai de cap concurenților, care nu au fost obișnuiți cu preparatele exotice de la prima oră a dimineții.

Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu, doi dintre cei mai efervescenți concurenți ce formează și echipă în cadrul show-ului, au petrecut mult timp în fața bufetului până să ia o decizie. Mai curajos, Andrei a fost primul care a ales preparatele tradiționale: ,,Nu știu ce voi mânca , dar arată ca niște mingi de tenis”, glumește acesta. Coechipierul său a fost puțin mai rezervat și nu a dat impresia că se poate obișnui la fel de rapid cu gastronomia unei culturi foarte diferite de cea europeană.

Bucătăria vietnameză oferă un meniu ofertant și sățios, la baza căruia se află fie orezul, fie o porție de noodles. În orice moment al zilei, alături de orice fel principal, localnicii preferă o astfel de garnitură pe care vedetele au găsit-o chiar și la micul dejun. Pe lângă mâncarea gătită, fructele stau la baza alimentației, iar alegerile sunt extrem de variate: de la ananas, pepene roșu, galben, sau papaya, la cocos și fructul pasiunii. În ceea ce privește preparatele tradiționale, banh cuon-o clătită aperitiv sau cha lua-cârnat specific vietnamez, sunt doar două denumiri exotice din meniul variat al unei gastronomii ușor atipice. Dulciurile sunt și ele la mare căutare, fiind îndulcite deseori cu zahăr de cocos, iar topping-ul fructelor include sare și chili.

Asia Express este un reality show ce duce aventura la un alt nivel. 7 perechi de vedete vor avea de parcurs un traseu de aproape 5000 de km prin Vietnam, Laos, Cambodgia și Thailanda. Fără scenarii, fără niciun ajutor din partea echipei de producție, cei 14 trebuie să se descurce singuri pentru a ajunge la destinația finală. Ține doar de ei și de abilitătile lor să își găsească transport, cazare și mâncare, având la dispoziție un singur dolar pe zi. Asia Express va începe la Antenă 1 în primăvara anului 2018.

andrei si varciu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *