Calatorii

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România a încheiat refacerea marcajelor a 300 de trasee turistice montane

În cadrul proiectului desfășurat în campania Culorile României – Policolor,

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România a încheiat refacerea marcajelor  a 300 de trasee turistice montane

  • 30 de structuri salvamont din cele 38 existente în țară au beneficiat de materialele necesare renovării a 85 de refugii și 20 de cabane;
  • Din aprilie și până în iulie au fost refăcute marcajele şi au fost efectuate lucrări de întreţinere la peste 300 de trasee turistice montane, aproape jumătate din totalul existent la nivel național;
  • Pentru toate lucrările desfășurate de salvamontiști și voluntari ai Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România au fost donate peste 5.000 de kg de emailuri în valoare de 56.600 lei.

 Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România a încheiat, luna aceasta,  refacerea marcajelor a peste 300 de trasee turistice montane și renovarea a 25 de baze şi posturi salvamont  și 10 refugii, toate lucrările fiind desfășurate cu materiale donate de Policolor în cadrul campaniei ”Culorile României”.   

”Din aprilie și până luna aceasta, când am intrat în plin sezon turistic, aproape toți cei 800 de salvamontiști din structurile noastre au fost implicați în acțiunile de refacerea a marcajelor traseelor turistice și renovare a bazelor, posturilor şi refugiilor salvamont. Vom continua lucrările de întreținere a traseeleor turistice până în toamnă, pentru a le facilita turiștilor și iubitorilor de sporturi montane practicarea în deplină siguranță în natură a activităților preferate”, a declarat Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România și ambasador al campaniei ”Culorile României”.

Peste 5.000 de kg de emailuri pentru 21 de județe cu activitate salvamont

Cele peste 5.000 de kg de vopseluri, emailuri și lac pentru lemn, în valoare de 56.600 lei, au ajuns în 21 din cele 24 de județe din România care au activitate salvamont, materialele fiind distribuite către 30 de unități de salvare montană. Au fost vopsiți aproximativ 1000 de stâlpi de marcaj, au fost renovate 25 de baze, posturi și refugii salvamont și, de asemenea, au fost reamenajate zonele de chei și canioane din Canionul Oltețului – munții Parâng, Cheile Corcoaia – Munții Mehedinți, canionul Valea lui Stan – Argeș și Vadul Crișului – Bihor.

”Cand vorbim despre responsabilitate socială, în domeniul de activitate al salvatorilor montani apare o gravitate suplimentară a cuvântului responsabilitate. Marcarea traseelor și refacerea lor salvează vieți. Niciun alt obiectiv nu poate fi pe primul loc într-un proiect adresat comunității”, declară Camelia Dragomirescu, director de marketing Policolor.

„Culorile României” este cel mai amplu proiect de responsabilitate socială, derulat la nivel naţional, care îşi asumă susţinerea comunităţilor urbane şi rurale, alături de a celor profesionale cu scopul de a creşte calitatea vieţii în comunităţi prin acţiuni de reamenajare, restaurare şi decorare a spaţiilor publice şi private, prin intermediul donaţiilor de materiale (vopsele, lacuri, emailuri, tencuieli decorative).  Anul acesta, pentru cele 15 proiecte incluse deja în program vor fi donate aproximativ 14 tone de vopsea, baițuri și tencuială.

Refacerea Scarilor Polovragi r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *