VEDETE

Secretul câștigătorului Eurovision 2017! În ziua în care a avut loc finala concursului, s-au împlinit 100 de ani de când s-a arătat Fecioara Maria la Fatima

cristina manoliu, alex si ilincasalvador sobral- foto tatiana

Cristina Manoliu Săvulescu a avut un rol major la Eurovision 2017. La competiția de la Kiev, aceasta a fost profesoara reprezentanților noștri, Ilinca Băcilă și Alex Florea. În ziua concursului, ea a avut o revelație.

Cristina Manoliu Săvulescu le-a spus membrilor delegației românești sâmbătă, în ziua finale Eurovision de la Kiev, Ucraina, că sigur la câștiga Portugalia. Profesoara și-a argumentat afirația, precizând că fix pe 13 mai s-au împlinit 100 de ani de când s-a arătat Fecioara Maria la Fatima, Portugalia. Seara, după finală, toți s-au uitat uluiți la Cristina Manoliu Săvulescu, care a spus” Puterea lui Dumnezeu e mare!”. Reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral a câștigat finala internațională Eurovision 2017 cu piesa ”Amor pelos dois” cu 758 de puncte. Reprezentanții României, Alex Florea și Ilinca Băcilă au obținut locul 7 și 282 de puncte, cu piesa ”Yodel it”, scrisă de Mihai Alexandru pe un text de Alexa Nicolae.

Minunea de la Fatima, Portugalia

Francisco, Jacinta și verișoara lor Lucia dos Santos ar fi văzut-o pentru prima oară pe Fecioara Maria la 13 mai 1917, pe un stejar într-un câmp din Cova da Iria. Proveniți din familii umile, cei trei mici păstori nu și-au imaginat că vor deveni obiect de cult în lumea întreagă.

Francisco a murit în 1919 și Jacinta la mai puțin de un an după, ambii fiind victime ale ”gripei spaniole” care devasta Europa. Lucia, care a devenit călugăriță a Ordinului Carmelitelor, a murit în 2005, la 97 de ani. Procesul de beatificare a acesteia a fost inițiat în 2008.

Sâmbătă, Francisco Marto și sora sa, Jacinta, doi dintre cei trei mici păstori care au afirmat că au văzut-o de șase ori pe Fecioara Maria în 1917 la Fatima, au fost declarați sfinți de către Papa Francisc în timpul unei liturghii în aer liber desfășurate la sanctuarul de la Fatima, din centrul Portugaliei.

Preafericiții Francisco și Jacinta, decedați la vârsta de zece, respectiv nouă ani, devin astfel cei mai tineri sfinți din istoria Bisericii Catolice care nu au murit martiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *