Calatorii

Poiana Mărului, locul paradisiac din inima munților! Da, acest colț de rai chiar există! (FOTO)

Poiana Mărului este o veritabilă perlă a Banatului. Uimitoarea stațiune din județul Caraș-Severin se află la aproximativ 20 de kilometri de localitatea Oțelu Roșu și la vreo 150  kilometri de Timișoara.  Aerosolii naturali și ionizarea negativă a aerului au efecte benefice asupra organismului.

poiana marului

Foto: Avramescu Florin via Banatul Meu

Zona este extrem de pitorească. Peisajele de aici vă vor tăia, pur și simplu, respirația. Lacul Poiana Mărului are o suprafață de 272 de hectare, iar volumul de apă depășește 96 de milioane de metri cubi. Barajul se întinde pe aproape 410 metri și are o înălțime de 130 de metri. Tabloul mirific este completat de pădurile dese care înconjoară lacul.

lacul poiana marului

Foto: Munții Banatului via Poiana Marului – Caras Severin

lacul poiana marului

Foto: Avramescu Florin via Poiana Marului – Caras Severin

Cascada Șucu, o minunăție aflată pe râul cu același nume, înainte de vărsarea în imensul „ochi” de apă din Poiana Mărului.

cascada sucu

Foto: Oancia Iulian via Poiana Marului – Caras Severin

poiana marului

Foto râul Șucu: PodPhotography via Poiana Marului – Caras Severin

Schitul de călugărițe din Poiana Mărului.

poiana marului

Foto: Pascaru Dorin via Banatul Meu

Cei care aleg să-și petreacă vacanța în acestă zonă extrem de pitorească, străjuită de Munţii Ţarcu şi Muntele Mic pot practica sporturi nautice sau se pot bucura de plimbări cu barca, pot face plajă, pot pescui sau se pot aventura pe diverse trasee turistice, putându-se ajunge, de exemplu, la Pietrele Scorilo și  chiar și la  lacul de acumulare Gura Apelor   (n.r.- traseu ce durează între 8 și 10 ore, însă peisajele sunt mirifice).

scorilo

Pietrele Scorilo (Foto: Pod-Photography Octav via Poiana Marului – Caras Severin)

gura apelor

Barajul Gura Apelor (Foto: Radu Iordan via Calatorind prin Romania)

Și în județul Brașov există o localitate numită Poiana Mărului, iar peisajele sunt de o frumusețe fără seamăn. Satul cu același nume a făcut parte din moșia domnitorului Constantin Brâncoveanu, fiind cumpărat de la boieri și negustori.

sursa: dezvaluitorul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *