Frumusete

Cum se pot corecta cearcănele

Oana-Spanu-refacuta

Cearcănele și șanțurile lacrimale sunt prin definiție  acele zone de  culoare închisă sau  adânci prezente sub ochi.  Regiunea din jurul ochilor (periorbitală) suferă odată cu înaintarea în vârstă  modificări atât la nivelul pielii, cât și la nivelul arhitecturii profunde (țesut adipos, mușchi și suport osos), rezultatul fiind apariția cearcănelor, a pungilor, a șanțului lacrimal pronunțat și a ridurilor din jurul ochilor.

Cearcănele încep să apară  după vârsta de 30 de ani, ca rezultat al subțierii pielii, pierderii de țesut gras de dedesubt și , mai târziu,  chiar datorită procesului de pierdere a masei osoase. Culoarea închisă a regiunii  este  dată de prezența vaselor fine de culoare roșie/ albastră, vizibile prin pielea transparentă, uneori însă poate fi moștenită genetic o piele mai intens colorată (hiperpigmentarea constituțională).

Pungile sunt cauzate de pierderea elasticității pielii, oboseala cronică, edeme (reținerea de lichide în regiunea infraorbitală), modificarea arhitecturii locale a țesuturilor cu hernierea (alunecarea) țesutului gras în fața mușchiului periocular (orbicular).Toate aceste modificări se intensifică în procesul de îmbătrânire a organismului.

Ridurile din jurul ochilor sunt inițial linii fine,  vizibile numai când se contractă musculatura zonei (riduri dinamice), care apar în colțul lateral al ochiului. În timp ridurile se adâncesc, devin permanente și se extind  pe pleoapa inferioară. Pielea  își pierde din capacitatea de hidratare, se diminuează elasticitatea și  luminozitatea odată cu trecerea anilor, prin pierderea capitalului de colagen și elastină.

CORECȚIA  CEARCĂNELOR CU ACID HIALURONIC este o metodă minim invazivă, eficientă în umplerea și uniformizarea ariilor de sub ochi, din zonele laterale , în estomparea adâncimilor și a culorii închise, în ștergerea ridurilor fine și moderate din jurul ochilor și în umplerea șanțurilor lacrimale.

Cum se efectuează procedura?

Tratamentul  constă în injectarea printr-o metodă multiplan  a unei cantități minime de acid hialuronic cu o formulă creată  pentru această zonă delicată, îmbogățit cu aminoacizi,  antioxidanți,  minerale și vitamine pentru o revitalizare suplimentară .

Modalitatea de injectare este nedureroasă, de scurtă durată (câteva minute). Gelul se așează sub și supramuscular pentru a se integra perfect în țesut și a nu crea un efect artificial .  Datorită structurii special elaborate pentru zona perioculară, gelul nu se simte la atingere, nu atrage apă, nu exercită presiune pe țesutul din jur și nu se observă prin transparența pielii. Dacă avem cearcăne închise la culoare din pricina pigmentului, se poate urma un tratament complementar cu creme intens depigmentante. Vasele fine din zona de sub ochi, care pot deveni vizibile odată cu trecerea timpului, se pot șterge cu  tehnologie laser, care oferă rezultate imediate.

Când se observă rezultatele? Cât persistă?

Imediat după tratament apar primele rezultate. Ridurile fine sunt atenuate, iar șanțurile de sub ochi sunt umplute. Toate acestea  oferă tonus și luminozitate pielii și scăpăm de umbrele de sub pleoapa inferioară. Avem, per ansamblu, o imagine naturală și ne putem relua activitatea zilnică imediat ce ieșim din cabinet.

Efectul de umplere persistă în medie 6 luni, dar poate dura până la 1 an, o perioadă mult mai lungă comparativ cu alte produse folosite anterior pentru umplerea  cearcănelor.

În combinație cu toxina botulinică, se poate corecta  și poziția sprâncenelor sau ridica porțiunea laterală a acestora pentru a atenua umbrele create de procesul de îmbătrânire.

Care sunt riscurile în astfel de intervenții?

Acidul hialuronic are origine non-animală și, prin urmare, nu prezintă niciun risc de alergie.

Cel mai important aspect este legat de cunoașterea anatomiei perioculare, zona prezentând particularități importante în evitarea complicațiilor prin ocolirea vaselor și nervilor (artera și vena angulară și foramen infraorbitale).

Importante sunt pentru rezultate optime evitarea supracorecției (injectarea unei cantități prea mari de gel) și efectul Tyndall (poziționarea gelului prea superficial și obținerea unei colorații bleu transparente și a edemului), ambele complicații nedorite și inacceptabile din considerente estetice, însă corectabile imediat prin injectarea de hialuronidază.

Tratament pentru fiecare

În concluzie, semnele de îmbătrânire din jurul ochilor se pot îndepărta sau atenua semnificativ, după o analiză amănunțită a particularităților fiecărui pacient. Metodele moderne sunt nedureroase și redau chipului trăsăturile frumoase, luminozitatea și naturalețea pe termen lung.

sursa: oanaspanu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *