VEDETE

Iuliana Marciuc revine la TVR 2 cu un nou sezon al emisiunii „Destine ca-n filme”

destine-marciuc-si-eleonora-cojocaru-25-oct destine-marciuc-si-irina-calancea-25-oct

În fiecare marţi seară, de la ora 21.10, la TVR 2 şi TVR HD

Din această toamnă, un  program de suflet şi poveşti reale, emoţionante – revine cu sezonul şapte la TVR 2 (şi în simulcast la TVR HD). Iuliana Marciuc continuă să stârnească confesiuni şi să aducă la viaţă amintiri, căutând cele mai spectaculoase scenarii de viaţă la oameni obisnuiţi.

Iar eroii acestui sezon de “Destine ca-n filme” sunt basarabenii al căror destin este amprentat de greutăţile istoriei, de suflul schimbărilor economice şi de atingerea  propriilor vise.

Prima eroină a ediţiei de marţi, 25 octombrie, este Eleonora Cojocaru, supranumită şi “Mama basarabenilor”. A fost printre ultimii români care au reuşit să treacă podul de peste Prut, imediat dupa aceea, construcţia fiind distrusă de bombardamentele avioanelor ruseşti. A venit cu părinţii, având ca mijloc de transport un car cu boi. Drumul a durat 35 de zile, iar drept amintire a păstrat, până în zilele noastre, jugul boilor care au adus-o în România. Şi-a dorit să se facă asistentă medicală, ca să ajute oamenii. Nu a putut. Acum îi ajută pe basarabeni să aibă un trai mai bun. Îi ia în spaţiu şi le face acte. I se mai spune şi “Mama basarabenilor” sau “mamaie Norica”.

Cea de-a doua eroină prezentată în această săptămână de Iuliana Marciuc este , Irina Calancea, creatoare de pantofi. Irina a iubit dintotdeauna pantofii, în special pantofii buni ai mamei. Cei cu toc înalt, pe care femeia îi păstra pentru ocazii speciale. Împreună cu sora ei geamănă, Cristina, profita de fiecare ocazie pentru a-i încălţa şi defila cu ei prin casă. “Pasiunea pentru încalţăminte a crescut treptat, iar filmul “Sex and The City” a fost un imbold pentru mine ca să fac ce-mi doresc”. Şi a început să creeze pantofi. Pentru a face rost de banii necesari producerii de încălţăminte, au urmat economii la sânge: “am reununţat la vacanţe şi la shopping. Au urmat multe ore de muncă şi nopţi nedormite”.  Acum, însă, Irina Calancea are propria afacere IRKA SHOES ce le arată femeilor din Moldova că acum li se pot îndeplini capriciile: încălţăminte executată  la comandă, având orice culoare, orice model şi orice textură posibilă!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *