VEDETE

Cât de mult a suferit Aurelian Preda: anevrism, cancer, moarte clinică…

aurelian-preda-alta nicusor-iordan-aurelian-si-calugarul-efrem-bandica

Aurelian Preda a fost greu încercat de soartă. Solistul de muzică populară a murit marți, 27 septembrie, răpus de cancer. A fost ultima dintr-un șir lung de bătălii pe care artistul le-a dus de-a lungul unei vieți greu încercate. Preda a fost diagnosticat cu anevrism și s-a aflat în moarte clinică, medicii nemaiacordându-i nicio șansă.

Puțini știu că Aurelian Preda și-a dorit să devină preot, dar viața i-a rezervat un loc pe scenă. „În urmă cu câţiva ani, când medicii mi-au pus un diagnostic crunt, anevrism cerebral, şi mi-au spus că nu mai am nicio şansă, tot ce am putut face a fost să cred şi să sper. Iar Dumnezeu m-a ajutat. Faptul că am intrat în moarte clinică m-a făcut să-mi schimb complet viaţa şi să am o nouă viziune asupra ei. În timp ce medicii o sunau pe mama şi îi spuneau că nu mai am nicio şansă, eu auzeam tot şi nu ştiam cum să-i avertizez că sunt acolo, că-i aud… Apoi, o voce într-un vis îmi spunea că voi participa la multe înmormântări, şi că după mine va plânge mulţimea. Pe vremea aceea nu înţelegeam visul, pentru că luasem o pauză de la muzică, dar cred că acum, dacă îl reinterpretez, realizez că mulţimea aceea era, de fapt, publicul, care m-a aşteptat cu braţele deschise”, a declarat Aurelian Preda pentru revista Taifasuri.

Aurelian Preda avea o legătură apropiată cu Dumnezeu și a presimțit moartea părinților săi. „Când eram mic, am presimţit moartea tatălui meu. Mergând pe drum, dintr-o dată mi-a apărut în faţă un cortegiu. Mama mi-a zis: «Astea sunt copilării», dar inevitabilul s-a întâmplat, e drept că nu în acelaşi an, ca în cazul mamei, ci în următorul an. Am fost traumatizat de moartea tatălui… Am vrut să îmi iau viaţa în mâini cât mai repede, să nu fiu o povară, un întreţinut pentru mama mea. Îmi doream să mă fac preot, însă în clasa a VIII-a m-a descurajat profesoara mea de limba română, care mi-a zis că e mai bine să mă fac dascăl, de exemplu, decât preot. Am regretat o perioadă, dar acum nu mai îmi pare rău”, a povestit artistul pentru sursa citată.

Mai mult pe click.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *