VEDETE

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ PAUL SURUGIU FUEGO LA PALATUL PARLAMENTULUI

8flori

Vă invităm la expoziția de pictură a artistului Paul Surugiu-Fuego denumită „CASA PĂRINTEASCĂ”, în perioada 5-20 septembrie, ce se va desfășura la Palatul Parlamentului, Sala de expoziții „CONSTANTIN BRÂNCUȘI”, strada Izvor, nr.2-4, sector 5, București, zilnic, de la 9.00 la 17.00.

Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 5 septembrie, de la ora 18.00, în aceeași locație, la Palatul Parlamentului, Sala de expoziții „Constantin Brâncuși”, într-un cadru festiv.  Dress – code – ținută cu elemente populare românești – o ie, o vesta, un costum întreg, orice vă poartă cu gândul la România autentică!

Cumva, inspirat de legatura dincolo de cuvânt, cu Grigore Vieru, pornind de la cântecul pe versurile poetului – “CASA PĂRINTEASCĂ NU SE VINDE” – Paul Surugiu a descoperit o noua tema in pictura sa – casele romanesti, simboluri ale eternitatii. Prima opera a reprezentat casa părintească a poetului, de pe mal de Prut, din Pererata, locul in care geniul artistic a descoperit lumina poeziei!

Colecția “CASA PĂRINTEASCĂ”, ce va avea loc la Palatul Parlamentului se vrea a fi o reîntoarcere la origini, la simbolistică, realizându-se frumos legătura dintre impresionantul monument de arhitectură – CASA POPORULUI și casele atent așezate pe pânză de Paul Surugiu, din toate colțurile țării, pentru că acasă reprezintă locul în care sufletul nostru își găsește liniștea!

Pentru Fuego, arta plastică reprezintă un nou mod de exprimare și o posibilitate concretă de a ajuta. În luna octombrie a anului 2015 lansa proiectul „ART BY FUEGO-ARTĂ PENTRU SUFLET”, o inițiativă care-și propune să sprijine marii artiști ai României, ajunși, din diverse motive, într-o situație dificilă, dar și tinerele talente.

Astfel, majoritatea fondurilor obținute din vânzarea picturilor realizate de Paul Surugiu merg către legendele României, dar și către tinerii care bat la porțile afirmării. În 8 luni, proiectul a făcut numeroase fapte deosebite, ajutând peste 60 de cazuri, printre care amintim artiști mari precum Ilie Micolov, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Aimee Iacobescu, Anca Pandrea, Elisabeta Preda, Petru Demetru Popescu, Tamara Buciuceanu, Ioan Voicu, Ileana Constantinescu, Floarea Ionița, Dan Hatmanu, Gheorghe Urschi și mulți alții. Acum, cu implicarea voastră, proiectul poate merge mai departe și poate face noi minuni pentru cei ce într-adevăr și-au pus viața în slujba artei, ori pentru cei ce pășesc acum, timizi și fără posibilități, în mijlocul ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *