VEDETE

Paul Surugiu Fuego a schimbat prefixul! ”Mă simt un om împlinit, cu o mulțime de idei de pus în practică și putere de muncă”

fuego 1 13532923_10209913301618532_7684386058646255939_n813020348_10209277431482176_1193987024_n

Paul Surugiu Fuego își serbează azi, ziua de naștere. Artistul a schimbat azi prefixul și împlineşte 40 de ani. Când era copil, el credea că sărbătoarea comunistă de 23 august din Epoca de Aur îi era dedicată.

Ai schimbat prefixul. Cum te simți la 40 de ani? 

Mult mai bine ca la 20 și la 30, dar totuși poate mult mai tânăr decât atunci. Știu că se face caz pe ideea asta cu vârsta, cu cât avem și de cât ne e sufletul, dar eu voi fi mereu un puștan nebun, care face ce-i place, care n-are stăpân și ia propriile decizii, chiar dacă mai apoi se lovește cu capul de pragul de sus.

Oricum mă simt un om împlinit, cu o mulțime de idei de pus în practică și putere de muncă. Am planuri, am vise și suficient timp înainte să le fac. Vreau să cred că abia e mijlocul vieții mele și că abia de acum încep să trăiesc cu adevărat! Vorba cântecului meu – Eu la vârsta mea, pâmântul întreg îl pot avea!

Cum îți petreci aniversarea? 

Răspund la telefoane în primul rând. Mă bucur să văd că oamenii țin la mine și mă iubesc. Cumva n-am trecut întâmplător prin viața lor. Mai apoi, încerc să transform ziua de mâine într-una liniștită, în care stau comod alături de oameni dragi care au siguri surprize pentru mine. Nu foarte bombastice, pentru că nu-s genul.

Cel mai sigur ne vom relaxa toată noaptea ori cu remy ori cu Monopoly, vom ronțăi câte ceva și vom face o seară cu prieteni de neuitat, amintindu-ne de clipele trecute. Sunt omul simplității și cred în puterea momentului, mult mai mult decât în momentul care dă putere!

Care a fost cea mai frumoasă zi din viața ta? Dar cel mai frumos cadou?

Poate că ziua în care m-am născut! De atunci fiecare moment ce a urmat, cu bune și rele, a fost o binecuvântare, iar cadoul, pe bune, a fost vocea. Ea m-a împlinit, m-a salvat și mă definește! E cel mai de preț dar al vieții mele!

Pleci în vreo vacanta?

N-am de gând. Oricum viața mea e o continuă vacanță, mai mult sau mai puțin relaxantă. Străbat țara, orașele, merg încontinuu, cânt, înregistrez, fac cu plăcere ce fac și nu e o muncă stresantă. Îmi place și atunci totul devine un firesc încât oricând pot lua o clipă de respiro fără să se întâmple o tragedie! În alte zone nu merg momentan pentru că încă mai am de lucru pentru expoziția pe care o voi avea, pe 5 septembrie, la Palatul Parlamentului, lansez o nouă expoziție de pictură- CASA PĂRINTEASCĂ – în care voi prezenta simbolurile românești autentice prin pictura mea!
Pictura e o terapie ce-mi dă putere. Am pus suflet în nașterea operelor mele și mă pot mândri cu niște timp investit cu folos.
Cu pictura pot naște lumi noi, culori noi și știu că la un moment dat, una dintre creațiile mele va sta pe un perete și va fi admirată, nu neapărat pentru frumusețe, ci pentru sinceritatea și pasiunea puse în realizarea ei. Dincolo de asta, sunt fericit că-i pot ajuta pe cei ce ne-au alinat cândva copilăria, dar și pe tinerii care acum, la start de carieră, au nevoie de noi! Și sunt peste 60 de artiști sprijiniți!
Pregătesc de asemenea un turneu maraton de sărbători, în toată țara, toată luna decembrie și un album de colecție – primul musical audio din România – alături de maestrul Jolt Kerestely, care la cei 82 de ani ai săi scrie de zor piese speciale pentru mine! Vă aștept în același timp, duminică de duminică, de la ora 20.00, la emisiunea mea, pe Favorit TV, acolo unde am super ediții de sezon cu invitați de marcă, cei mai iubiți artiști ai României!

Ce-ti dorești acum? Un mic bilanț?

Nu cred că-mi doresc ceva mai mult decât am. Poate, egoist puțin fiind, spun că-mi doresc să trăiesc mult și să mă bucur de muzică și de publicul meu. De ceva ani nu-mi mai place să primesc cadouri, ci dimpotrivă, să ofer. Cred cumva că mi-ar prinde bine ceva odihnă, idei noi și la fel de mulți oameni dragi care să mă iubescă și să-mi stea alături. Bilanțurile nu le consider de bun augur! Bilanțul meu cel mai de preț stă în activitatea mea, pe care cred că, înainte să o comentezi, trebuie să o cunoști.
Și longevitatea mea are și ea un cuvânt de spus! Altfel, nu pun pe hârtie punctele tari și cele slabe. Știu ce-am făcut bine și ce nu în viață, și 100% aș schimba multe, dar n-am nici un dubiu că aș face aceleași greșeli dacă aș lua-o din nou de la zero!

One thought on “Paul Surugiu Fuego a schimbat prefixul! ”Mă simt un om împlinit, cu o mulțime de idei de pus în practică și putere de muncă”

  • Paul Surugiu-Fuego, un mare artist, un om cu suflet de aur, care la cei 40 de ani pe care ii implineste astazi a realizat cat altii intr-o viata intreaga!! Mult succes in tot ceea ce-ti propui sa faci, Paul, sa ramai mereu acelasi om minunat cu sufletul mereu tanar!! Iti multumesc pentru toate clipele frumoase care ni le oferi de fiecare data, pentru ca ne faci viata mai frumoasa…La multi ani frumosi si sanatosi, om frumos cu suflet mare!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *