VEDETE

Paul Surugiu-Fuego, întâlnire-surpriză cu un celebru pictor spaniol! Află cu cine s-a fotografiat artistul la Paris

fuego 1Cu Maica Tereza

  1. Paul Surugiu-Fuego cu Pablo Picasso 2. Cu Maica Tereza

Paul Surugiu-Fuego și-a descoperit noi talente. A revenit la o pasiune mai veche, în urmă cu doi ani de zile, pasiune care îi aduce numeroase satisfacții.

Când nu cântă, Paul Surugiu – Fuego pictează în atelierul său din vila sa de lângă București. Așa găsește liniște și se relaxează! „Pictura a fost dintotdeauna pentru mine un univers fascinant, este o pasiune din copilărie. Nu m-am trezit acum, din senin, că-mi place să pictez. În adolescenţă am realizat mai multe lucrări pe care le păstrez şi-acum pe acasă. Sigur că anii, muzica, priorităţile au făcut cumva să las această plăcere în aşteptare, dar de vreun an şi jumătate m-am reapucat serios de treabă”, povestește îndrăgitul artist. A vândut până acum 50 de tablouri, iar banii i-a donat unor artiști autohtoni.

”Îmi găsesc liniştea stând acolo, în faţa pânzei, venind cu idei pe care le aştern. Apoi, îmi umplu timpul cu ceva util. Am realizat într-un an vreo 150 de picturi, din varii teme, de la flori la fluturi şi artă abstractă. Între timp, mi-a venit o idee. Mi-am zis că ar fi ideal ca aceste picturi să ajungă în casele oamenilor, iar banii rezultaţi din vânzarea lor să meargă către tinerele talente si către artiştii mari ai României – scriitori, poeţi, muzicieni – care au ajuns acum în stadiul în care nu se mai pot descurca. Aşa a luat naştere proiectul ART BY FUEGO – ARTĂ PENTRU SUFLET”, a mărturisit Paul.

Zilele trecute, artistul a găsit în arhiva sa, fotografii din vacanța de anul trecut de la Paris, pe care și-a făcut-o cadou de ziua sa, 23 august. A regăsit o fotografie dragă lui, cea cu pictorul spaniel Pablo Picasso, de la Muzeul Grevin, unde se află figuri de ceară ale unor nume sonore. Cu aceeași bucurie le-a răsfoit și pe cele cu: Maica Tereza, Ray Charles, Edith Piaf sau Charlie Chaplin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *