Religie

Mana Maicii Domnului ne vindeca de bolile trupesti si sufletesti

mana-maicii-domnului800_w700_h800_q90_w700_h800_q90

În toate rugăciunile, noi o numim pe Maica Domnului Floarea cea mai aleasă și înmiresmată, cea care l-a născut și l-a purtat în brațe pe Domnul nostru, Iisus Hristos.

În tradiția poporului nostru, dar și în limbajul nostru popular, mai multe flori și plante poartă numele Maicii Domnului, multe dintre ele avand efecte tămăduitoare atât pentru bolile trupești, cât și pentru cele sufletești. Cea mai cunoscuta planta din aceasta categorie este si PALMA Maicii Domnului.
Un vechi proverb roman, ajuns până la noi, spune „Cum să moară omul, dacă are palma Maicii Domnului în gradină?”, făcând referire la proprietățile vindecătoare pentru multe boli și afecțiuni.
Legenda spune că Maica Domnului cu micul Iisus în brațe a căutat adăpost la mai multe plante ca să scape de soldații lui Irod când aceștia o hărțuiau. Singura plantă care a primit-o, oferindu-i adăpost în acele grele momente, a fost palma Maicii Domnului. La plecare, Maica Domnului a binecuvântat-o menind-o să aibă puteri vindecătoare: „De azi înainte și până în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îți dau puterea să vindeci pe om de toate bolile și să-l salvezi de la moarte așa cum ai făcut tu pentru mine”.
aparitie-maica-domnului.jpg
Potrivit ziare.com, preparatele din această plantă, pulberea, tinctura, oțetul, uleiul volatil, infuzia, vinul, au efecte antimicrobiene, antihipertensive și antiinflamatoare, contribuind, în același timp, și la scăderea nivelului de zahăr din sânge, calitate care o recomandă în terapia diabetului.
Planta ajută și la curățarea sângelui și poate să prevină boala Alzheimer. Ceea ce se știe mai puțin despre palma Maicii Domnului este că această plantă cu beneficii atât de numeroase este un ingredient des folosit în industria cosmetica datorită proprietatilor sale în cicatrizarea rănilor care o recomandă tenurilor cu probleme. E bine de știut că tinctura stimulează creșterea părului și-i întărește rădăcina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *