La zi

Marș al Tăcerii pentru respectarea și aplicarea Legii și hotărârilor judecătorești

mars tacere

Asociaţia Familiilor Catolice „Vladimir Ghika” împreună cu AGRU Bucureşti (Asociaţia Generală a Românilor Uniţi cu Roma) au organizat în Bucureşti un Marş al Tăcerii, manifestând dorința ca Legea și hotărârile judecătorești să fie respectate și aplicate în România. Inițiatorii au încercat astfel să avertizeze autoritățile că românii nu mai acceptă indiferenţa, corupţia, minciuna şi şmecheria!

Marşul Tăcerii a avut loc la patru ani după ce Tribunalul Dâmboviţa a decis definitiv şi irevocabil desființarea clădirii ilegale Cathedral Plaza şi a dispus în sarcina Primăriei Bucureşti refacerea cadrului natural din zona de protecţie a Catedralei Sf. Iosif.

De atunci, Primăria Generală a Capitalei a tergiversat sau s-a opus făţiş punerii în aplicare a deciziilor Justiţiei.

Marșul a pornit din fața Catedralei Sfântul Iosif. Î.P.S. Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, simbol al luptei pentru respectarea și aplicarea legii în cazul clădirii ilegale Cathedral Plaza, invitat să participe, s-a adresat celor prezenți, spunând: ”Cerem autorităților să fie respectate hotărârile judecătorești și să fie puse în aplicare în așa fel încât să îndepărteze flagelul corupției de țara și poporul nostru, așa încât să ne bucurăm de domnia Legii și de domnia Dreptății”. 

Cei peste 1000 de participanți, ce au purtat flori și umbrele albe, s-au deplasat în tăcere către Piața Universității, unde s-a dat citire unui extras din decizia irevocabilă nr. 2520/28.06.2012, pronunțată de Tribunalul Dâmbovița, de desființare a clădirii ilegale Cathedral Plaza.

 „După zece ani de tăcere a autorităților dorim să tragem un mare semnal de alarmă, pentru ca Legea să fie respectată și aplicată în România zilelor noastre, a declarat Cornel Bărbuţ, vicepreşedintele Asociaţiei Familiilor Catolice Vladimir Ghika. Considerăm că în România, țara lui «merge și aşa», este timpul să luăm atitudine, ca și creștini activi să avem o voce civică, să ne exprimăm cu curaj și fermitate”.

La rândul său, Călin Diaconu, preşedinte al AGRU Bucureşti, a adăugat: ”Este nevoie astăzi de gesturi curajoase, care să respecte adevărul legii, este nevoie să demolăm nedreptatea, acolo unde o întâlnim, acolo unde ne doare și unde ne deranjează”.

 Într-un gest de mulțumire, participanții au depus flori albe și lumânări la troița din Piața Universității, în memoria tinerilor, care prin jertfa lor au adus democrația în viața noastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *