Destinaţii turistice pentru iubitorii de flori
Nu e nevoie să aveţi o imaginaţie ca a lui Van Gogh ca să apreciaţi frumuseţea unei floarea-soarelui. Deşi nu sunt destinaţii în sine, câmpurile cu lavanda, rândurile de lalele şi câmpiile presărate cu narcise sălbatice sunt un spectacol superb pentru cei însetaţi de culoare. Nu trebuie decât să vă porniţi radarul romantic, să ieşiţi de pe drumurile bătute şi să căutaţi puterea florilor. Iată câteva idei de început.
Câmpiile de levanda din Provence, Franţa
Priveliştea panglicilor de lavanda atrage mulţi vizitatori în zona Provence în fiecare an. Câmpurile parfumate se întind pe dealuri şi văi, întrerupte uneori de câte o floarea-soarelui sau maci roşii.
Şarmul zonei nu se limitează însă numai la florile de aici. Mici oraşe istorice, sate pitoreşti, distilerii vechi şi situri antice sunt presărate peste tot în această parte a Franţei şi a sa floră incredibilă. Planuiţi o rută prin Upper Vaucluse, Ventoux sau Luberon şi bucuraţi-vă de călătoria spirituală printre culorile, mirosurile, istoria şi deliciile gastronomice ale zonei.
Lalelele din Ţările de Jos
Puneţi-i pe oameni să se gândească la Olanda, şi vor pomeni de lalele, după ce vor menţiona Amsterdam şi Districtul cu Felinare Roşii. Este imposibil să treceţi prin această ţară primavara fără să vedeţi unul dintre cele mai frumoase spectacole florale din lume, cu lalele şi narcise în rolurile principale.
Lider mondial în cultivarea şi exportarea de lalele, Olanda face eforturi considerabile să-şi menţină reputaţia prin câmpii aranjate, incredibila varietate de culori şi paradele florale superbe ţinute în toată ţara între Aprilie şi Septembrie. Cea mai impresionantă colecţie de flori poate fi văzută în apropiere de Alkmaar (nordul Olandei), faimos pentru piaţa de brânză şi istoria sa, precum şi Keukenhof (în apropiere de Liesse, în sudul Olandei) cunoscut şi ca cea mai mare grădină florală din lume
Florile de cireş din Japonia
Între lunile Martie şi Mai, în fiecare an, Japonia se îmbracă într-o haină de roz suav şi pentru un scurt timp florile de cireş invadează şi cele mai gri părţi ale junglei urbane. Tokyo, Osaka, Kyoto sau Nagasaki – toate se transformă într-o expoziţie florală de o frumuseţe delicată, iar peisajul japonez devine din ce în ce mai frumos. Călătoriţi în sezonul florilor de cireş şi descoperiţi plăcerile “Hanami”, un obicei vechi de a face un picnic sub sakura înflorite, plimbaţi-vă pe sub nori de flori şi învăţaţi despre simbolismul acestora: iubire, primăvară, noroc şi… moarte.
Plaiurile multicolore din Danemarca
Peisajul de aici este în mare parte arhitectural, cu păduri bogate, păşuni întinse şi plaiuri multicolore ce se întind de-a lungul coastei cu plaje albe şi mlaştini. Florile de câmp pictează peisajul în toate culorile curcubeului, fiind un fundal superb pentru castelele, poveştile vikinge şi tururile ciclistice prin ţară. Primăvara câmpiile explodează în toate culoriile, iar trifoiul roşu, emblema naţională, macii, nu-mă-uita şi margaretele completează peisajul. Câteva specii de orhidee sălbatică împodobesc zona Gentofte, la nord de Copenhaga.
Namaqualand din Africa de Sud
“A vedea raiul într-o floare de câmp este un semn de inocenţă” spunea Wiliam Blake, poet şi pictor englez, aparţinând romantismului. Aici, în Namaqualand, este mai uşor să faci acest lucru decât şi-a imaginat el.
La începutul primăverii, adică într-o scurtă perioadă între iulie şi septembrie această zonă aridă din provincia Cape Nord, Africa de Sud, se transformă într-un deşert înflorat, cu trilioane de narcise albe şi portocalii care răsar din terenul arid. O dată ce veţi ajunge aici, îndreptaţi-vă spre Rezervaţia Skilpad Wild Flower, pentru a vedea unul dintre cele mai interesante fenomene florale din lume.
Mai mult aici.