VEDETE

Nausica Mircea, designerul român care lucrează pentru brand-uri celebre de peste hotare – ”Când întorci un produs pe interior, îți dai seama că e făcut cu pasiune și simț de răspundere!”

12920963_1193700600647925_184593605_n adela si nausica

Creatoarea de modă  Nausica Mircea din Focșani a fost invitata Adelei Diaconu la Nova TV!

Creatoarea de modă Nausica Mircea este absolventă de drept, a profesat în domeniul juridic pentru o perioadă, apoi s-a dedicat modei cu pasiune. A participat la cursuri de modă și la târguri de profil,  dar a urcat și pe importante podiumuri internaționale de modă, dar și de la noi. Ea i-a acordat un interviu Adelei Diaconu pentru Nova Tv.

Nausica Mircea lucrează în domeniul modei din 1999, iar afacerea ei a crescut frumos, produsele ei impunându-se atât la noi, cât și peste hotare. Designerul ne-a împărtășit care este secretul  reușitei sale, dar și câte ceva despre lumea modei și ce se poartă.

Ce înseamnă moda pentru dvs?

Pentru mine e o stare de fapt, o stare de bine. Îmi place ceea ce fac, alături de meseria de bază. Moda e o pasiune, fac lucrurile cu mare drag, îmi place ceea ce fac.

De cât timp sunteți în industria modei și cum a fost începutul de drum?

În industria modei sunt din anul 2002, ca orice început e un pic mai anevoios, greu. Și în anii aceia nu erau atât de benefici pentru a gusta modă în România, dar încet, lumea a început să vadă ce înseamnă un concept de casă de modă, un show de modă, și încet, încet am crescut și noi, am evoluat..

Care e tendința festivalurilor de modă de la noi?

Este foarte bine că există festivalurile de modă… Bucharest Fashion Week e singurul care a rămas în picioare. Au mai fost și altele, dar au dispărut de-a lungul timpului. E un festival cu tradiție. Eu sunt din 2006 sunt alături de echipă și efectiv  simt că fac paret din echipă. Anul ăsta a fost o încântare să vedem atâția designeri de afară, sunt experiențe noi pe care le încercăm la fiecare ediție. Sunt provocări noi, pe care le trăim și ne adaptăm. Sunt foarte mulțumită că ca există, așa cum există și în alte țări, unde am fost invitată și am văzut că există o tradiție în a organiza un festival de modă. Se creează oportunitatea și pentru cei aflați la început da drum, să se evidențieze, să se promoveze. Toți marii designeri s-au afirmat aici, dar unii dintre ei au uitat de unde au plecat. Eu vreau să rămân alăuturi de festival, nu am ce să reproșez, consider că e un lucru foarte bun să participăm la evenimente de acest gen.

De-a lungul timpului ați primit numeroase premii. Ce înseamnă toate aceste premii?

Aceste premii sunt o satisfacție și o încununare a muncii pe care o desfășoar de atâta timp, o recunoaștere a muncii noastre. Îmi aduc bucurii pe plan personal. Suntem o ehipă și muncim pentru a realiza aceste colecții și premiile ne bucură și ne onorează.

Care e rețeta succesului? În magazinele dvs vedem produse de calitate…

Acesta a fost întotdeauna punctul meu forte. Nu mi-am dorit să fac lucrurile cu jumătate de măsură, am preferat să cresc cu pași mici dar siguri, nu am făcut rabat niciodată de la calitate, am folosit țesături scumpe, de foarte bună calitate. Și calitatea produselor, vorbim de cusături, de finisaje, se văd de la distanță atunci când întorci un produs pe interior, îți dai seama că e făcut cu pasiune și simț de răspundere și, poate asta a făcut diferența cu alte produse, ale altor designeri.

Știu că aveți în Focșani, creați și pentru brand-uri internaționale dar aveți și atelier pentru produse unicat. Cum se îmbină cele două ramuri?

E foarte multă muncă și e și greu, dar e și foarte frumos. Într-adevăr, noi avem o fabrică, lucrăm pe partea de export de un an și jumătate producem colecțiie pentru niște brand-uri. Acum producem colecțiile și le vindem unor branduri care se vând în mediul online. O să creștem și cu partea asta de bussines… Iar atelierul de creație rămâne partea mea de suflet, acolo fac rochii și acolo mă desfășor.

Vezi tot interviul aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *