EVENIMENTLa zi

Mirel Manea: „Am reușit și aici să facem o imagine frumoasă despre România”! Orchestra Filarmonicii „George Enescu” Botoșani a impresionant familia regală, la Burj al-Arab

Mirel Manea: „Am reușit și aici să facem o imagine frumoasă despre România”

O mână de români talentați au făcut senzație cu muzica lor în fața bogaților planetei. Vineri 17 martie, pe tărâmul miliardarilor,  Orchestra Filarmonicii „George Enescu” Botoșani, condusă de Mirel Manea, a performat la Burj al-Arab în fața familiei Al Maktoum- familia regală guvernată din Dubai, condusă de Înălțimea Sa Regală Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Spectacolul a avut loc în cadrul unei gale umanitare și a fost intens aplaudat de către cei prezenți. 

Data de 17 martie va rămâne una cu o însemnătate aparte pentru botoșăneni. Iată că românii noștri talentați au reușit să pună harta culturii și a muzicii clasice în cel mai cunoscut loc din lume și în singura locație cotată la șapte stele datorită luxului, și anume Burj al Arab.  

Mirela Manea, directorul artistic al Filarmonicii „George Enescu” Botoșani, a onorat invitația venită din partea „Noble Monte Carlo” pentru a oferi un spectacol cu ocazia unei gale importante ce a avut ca principal scop strângerea de fonduri pentru fundații umanitare. Momentul artistic, din care au făcut parte piese clasice celebre, a fost extrem de apreciat și  aplaudat de elita arabă, de casa regală Al Maktoum – care este una dintre cele șase familii conducătoare ale Emiratelor Arabe Unite.

La eveniment au fost prezenți și alți invitați cu ștaif, membrii din personalul militar, dar și personalitati din Hong Kong, Singapore, Melbourne, Bahrain, Monaco si Tokyo, care activează în fundațiile de caritate susținute de Familia Regală a Emiratelor Arabe Unite si Fundația Printesei Grace de Monaco, o organizație internațională de caritate, culturală și filantropică creată în 1964 de prințul Rainier III de Monaco, dar și celebrul creator de modă Cătălin Botezatu. „Promovăm Botoșaniul în lume!

Câteodată, una dintre cele mai minunate bucurii pe care le am, este atenția pe care o acord celorlalți. Fie că este un zâmbet, o atingere gentilă prin sunete de trompeta sau cuvinte de afecțiune, aceste gesturi simple mă fac să fiu fericit. Alegerea pe care am făcut-o cu aproape un an în urmă, este ca Filarmonica sa trăiască cel mai frumos vis în mandatul meu. Împreuna cu colegi din Filarmonica „George Enescu” Botosani, am cântat în prezența Familiei Regale a Emiratelor Arabe Unite. Gala a avut ca scop strângerea de fonduri pentru fundații umanitare, iar eu împreuna cu colegii din filarmonica noastră remarcabilă am fost invitați de onoare la acest eveniment. A fost un spectacol de mare succes al Filarmonicii “George Enescu” Botosani.

Sunt onorat de aceasta invitație venită din partea „Noble Monte Carlo” pusă în slujba României, a valorilor culturale și istorice” , a spus Mirel Manea. Acesta a fost însoțit și de impresarul artistic Liviu Sorinel. 

Cine este Mirel Manea

Marele artist Mirel Manea a preluat în acest an conducerea administrativă a Filarmonicii Botoșani și anunța, încă din planul de management cu care a câștigat concursul, transformarea acestei instituții din toate punctele de vedere atât pe plan local și național, cât și pe plan internațional. Mirel Manea este singurul artist român și printre cei extrem de puțini care au primit permisiunea de a filma la Colosseumul din Roma, în ultimii ani a susținut concerte în New York, Miami, Dubai, Monaco, Roma, Veneția, Bruxelles, iar acum vrea să ducă pe scenele internaționale și Filarmonica Botoșani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *