EVENIMENTLa ziUtile

Pensie în plus în România! Cine va beneficia de aceasta

Vestea momentului pentru mii de români! Mai multe categorii profesionale ar urma să primească o pensie de serviciu, care ar reprezenta 80% din salariul brut, plus sporuri. Iată despre cine este vorba.

Românii care se fac magistrați la finalul carierei vor primi pensie specială, indiferent de vârstă

În curând, mai multe categorii profesionale ar urma să primească o pensie de serviciu, care ar reprezenta 80% din salariul brut, plus sporuri, printr-o prevedere din noua lege privind statutul judecătorilor și procurorilor din România. Această prevedere este dezbătută, în prezent, în Parlamentul de la București, scrie capital.ro.

„Există multe surprize neplăcute în legile Justiției, dar una dintre ele mi se pare de-a dreptul sfidătoare: pensii speciale pentru avocați și juriști. Ai făcut Dreptul, nu contează unde, ai profesat ca avocat sau jurist 25 de ani, nu contează unde, dacă iei examenul și intri în magistratură, gata, pensie de serviciu: 80% din salariul brut + sporuri. Cu cât e vechimea mai mare, cu atât crește pensia.

Prevederea, într-o formă diferită, există și în legea în vigoare, așa-numita ”vechime asimilată”. Trebuia corectată de mult, și nu s-a întâmplat. Dimpotrivă, acum și ”personalul de specialitate juridică în fostele arbitraje de stat” primește pensie specială, cu condiția să fie judecători, procurori sau pe la Curtea de Conturi când ies la pensie.

Dacă tot s-au apucat, eu zic să schimbe și Constituția, să scrie negru pe alb că în România retroactivează legea penală mai favorabilă și examenul de intrare în magistratură”, a explicat senatorul Cosmin Poteraș.

Senatorul Cosmin Poteraș nu este de acord cu această prevedere: E nevoie însă de regândirea condițiilor de acordare și a cuantumului

Chiar dacă poartă un respect deosebit pentru magistrații de carieră care își fac meseria, Cosmin Poteraș nu este de acord ca oamenii care au un an de magistratură să obțină o pensie specială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *