Competiția de fotbal Freundschaftscup s-a reluat după o pauză din cauza pandemiei de coronavirus

Competiția europeană de fotbal Freundschaftscup /FriendshipCup ediția din 2021 s-a desfășurat în perioada 11-19 iulie în Hurghada, Egipt.

Competiția de anul acesta s-a ținut în condiții foarte bune din punct de vedere ale măsurilor de siguranță în legătură cu Pandemia Covid 19, toți participanții au fost testați și verificați zilnic. Au fost în competiție sportivi din Germania, Austria, Siria, Slovenia, Ungaria, Moldova, România, Bulgaria, Arabia Saudia și bineînțeles țară gazdă, Egipt. Egiptul a găzduit evenimentul pentru a două oară, după succesul avut în 2019, când tot pe parcursul unei săptămâni s-au desfășurat în cadrul competiției Freundschaftscup /FriendshipCup activități sportive și culturale în prezența unui public numeros. Din cauza Pandemie, anul acesta prezența publicului străin de competiție nu a fost permisă.

Competiția de fotbal Freundschaftscup
Competiția de fotbal Freundschaftscup

Sau desfășurat meciuri de fotbal la o temperatura de peste 40 de grade C, cu pauze dese pentru hidratare. Locația a fost una de poveste, pe un gazon de iarbă bine îngrijit printre impozantii palmieri și în briza Marii Roșii concurenții și au putut etala bucuria de joc și pasiunea pentru sportul cu balonul rotund. Ca și noutate anul acesta s-a jucat fotbal în picioarele goale, dar asta nu au împiedicat fotbaliștii să ne surprindă cu scheme tehnice de fină complexitate. Sexul feminin a fost și el prezent în competiție și chiar cu rezultate foarte bune, adică nu doar fete frumoase, ci și foarte talentate. La final sportivii au primit, medalii, diplome și cupe. Organizatorii competiției au fost, și de această dată, Clara și Sorin Popescu, în colaborare cu mai multe cluburi de fotbal. Cu siguranță, sportivii prezenți vor păstra amintirile acestei competii cu drag în suflet și își vor aminti mereu cu bucurie momentele din meciuri sau pauze. Competiția Freundschaftscup /FriendshipCup a luat ființă în Viena și a devenit foarte repede iubită și căutată după logo-ul roșul, care prezintă un fotbalist într-o cupa stilizată.

Clara Popescu la Competiția de fotbal Freundschaftscup
Competiția de fotbal Freundschaftscup 2019
Competiția de fotbal Freundschaftscup 2019
Trofee Competiția de fotbal Freundschaftscup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *